Украинският посланик в Германия Андрий Мелник, който през последните осем

...
Украинският посланик в Германия Андрий Мелник, който през последните осем
Коментари Харесай

Украинският посланик в Германия поиска още оръжия на сбогуване

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник, който през последните осем месеца призоваваше за по-голяма поддръжка за своята татковина след нахлуването на Русия и подлагаше на критика Берлин при всеки симптом за разколебаване в поддръжката за Киев, заяви през днешния ден в Туитър, че пътува назад за Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7652
Мелник притегли публичното внимание със свои изказвания, в които сложи под въпрос дали някогашната немска канцлерка Ангела Меркел би трябвало да върви на отмора, до момента в който Украйна е атакувана от Русия, и сподели на американския милиардер Илон Мъск да " отиде на майната си ", откакто показа оферти за мир. Преди няколко месеца посланикът разгласи, че назначението му в Германия е към края си.

Мелник сподели, че е напуснал резиденцията си към 10 ч. локално време, с цел да хване полет за Украйна.

Мисля, че съумях да накарам германците да се концентрират върху тематиката за Украйна и да направя по този начин, че Украйна да е в действителност видяна и разбрана. Когато дойде вкъщи, мога да бъда изпълнен с горделивост, че доста оръжейни системи са били доставени от Германия, които ще ни оказват помощ да си върнем окупираните региони малко по малко, съобщи той за ДПА.

В типичния си жанр обаче Мелник също по този начин побърза да изтъкне, че са нужни още повече оръжейни доставки.

Той зае посланическия пост през 2015 година, само че притегли към себе си публичното внимание след нахлуването на съветските сили в Украйна през февруари, след което стартира постоянно да попада във фокуса на немските медии.

Очаква се Мелник да стане зам.-външен министър, въпреки да споделя, че още нищо не е уредено и още не е сигурен за бъдещето си.

Неговият правоприемник на посланическия пост Олексий Макеев би трябвало да дойде в понеделник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР