Украинският министър на отбраната Алексей Резников заяви, че ако Русия

...
Украинският министър на отбраната Алексей Резников заяви, че ако Русия
Коментари Харесай

Русия и Украйна очакват от Путин промяна на целите на СВО

Украинският министър на защитата Алексей Резников съобщи, че в случай че Русия преразгледа задачите на СВО, тогава ще се появи " зона на допустимо съглашение ". В същото време ръководителят на Крим Сергей Аксьонов предвижда смяна в задачите на СВО, а изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин предвижда по какъв начин те ще се трансформират.

Резников сподели, че защото Москва си е сложила дилемите като денацификация, демилитаризация и „ денатоизация “, същността на това е „ да изтрие украинската нация от лицето на земята “. Получава се забавно самопризнание - т.е. Резников счита, че украинците като нация са цялостни нацисти, милитаристи и даже спейки се виждат в НАТО?

Междувременно от нашето управление от самото начало се чува едно и също: те са приятелски народ. (Но политическите украинци считат за допустимо да изгарят живи своите жители, да ги обстрелват с години, да ги давят, да взривяват язовири.)

Резников сподели, че Украйна може да живее спокойно, „ обикновено, по добросъседски метод с всички съседи “, само че с цел да се появи почвата за договаряния, Русия би трябвало да напусне територията си. Но всичко това е най-малко начало. Какво попречи на Украйна да се контракти за добросъседство преди началото на СВО? Политическият режим.

И по този начин, денацификацията, демилитаризацията и неутралния извънблоков статут на украинската страна като институция са дилемите на СВО. Така че думите на Резников за опцията за договаряния след смяната на задачите на Русия са просто следващото изхвърляне от болна глава на здрава, опит за отбягване на отговорност.

Но задачите на СВО в Украйна занапред ще се трансформират, счита ръководителят на Крим Аксьонов. Разбира се, те са избрани и „ Владимир Владимирович непрестанно приказва за тях “, само че съгласно Аксьонов „ обстановката се трансформира всекидневно “ и той не се съмнява, „ че задачите ще бъдат поправени по един или различен метод “.

Трудно е да не се съглася. Защото стана явно: помпането на Украйна с оръжия, съществуването на оръжия с огромен обхват в нея, вършат невероятно осъществяването на такава задача на СВО като отбрана на жителите на Донбас и другите ни територии посредством просто „ отбиване “ украински войски.

Освен това и тук Аксьонов се съгласява с Медведев, че в случай че някаква част от Украйна остане недемилитаризирана, тогава тази част ще влезе в НАТО и " по-нататък ще ни е мъчно да приказваме за каквото и да било с тях ". Аксьонов обаче назова " болен " въпроса по какъв начин може да наподобява на процедура цялостната демилитаризация и не предложи рецепта.

Всъщност същото мисли и настоящият началник на ДНР Пушилин, който сподели, че мир може да се реализира единствено в случай че Украйна бъде победена.

Вече е узряло разбирането, че няма да се получи по различен метод. Има ли Русия благоприятни условия, сили и средства за това? Ще го създадат, в случай че задачата е ясно обозначена. И за това ще би трябвало да се отдалечим от сегашните много рационализирани формулировки. Няма кой да го направи това с изключение на Путин.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР