Украинският комедиен актьор Володимир Зеленски води нетрадиционна за Украйна предизборна

...
Украинският комедиен актьор Володимир Зеленски води нетрадиционна за Украйна предизборна
Коментари Харесай

Нестандартната кампания на Зеленски: FB, email, Instagram

Украинският комедиен артист Володимир Зеленски води нетрадиционна за Украйна предизборна акция, посредством която съумя да засенчи на първия тур доста по-опитни съперници и да се класира преди всичко за втория тур, който ще бъде на 21 април, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди броени дни Зеленски качи видео във Facebook, в което сложи условия на съперника си за втория тур - настоящия президент Петро Порошенко, и му даде период до 24 часа да отговори на тях. Четиридесет и пет минути след качването на видеото във Facebook, то беше забелязано 141 000 пъти, споделено над 22 000 пъти и беше коментирано 3300 пъти. Зеленски прикани Порошенко да дебатират на най-големия стадион в Украйна и да си създадат медицински проучвания, с цел да се откри, че нито един претендент не е подвластен от алкохола или дрогата.
Порошенко одобри дебатите на стадиона и предлагането за прегледа и през вчерашния ден и двамата претенденти се подложиха на проучванията.

Зеленски подценява обичайните тактики за водене на акция, като да вземем за пример образуване на огромни манифестации или разполагането по улиците на предизборни шатри, където се раздават листовки на хората. Комикът избира да разчита главно на обществените медии или на скечове, в които насочва смешки към съперниците си.

Той се показва за човек от народа, който може да се опълчи на корумпираните елити и на който украинците не могат да разчитат.

Част от предизборния екип на Зеленски работи в огромна къща в изящен квартал на Киев. Офисите там са цялостни с млади доброволци. Двадесет и осем годишният Михаил Фьодоров, чийто екип ръководи другите страници във Facebook, ЮТюб и Инстаграм, споделя: " Онова, което вършим, е да не бъдем като никой различен ".

Фьодоров добавя, че екипът на Зеленски не желае да употребява думи, които политиците употребяват обичайно и че желае да се отдалечи от това, колкото се може повече. Фьодоров споделя, че още от началото Зеленски се е противопоставял на обичайните способи за деяние. " В резултат на това имаме единствено една платформа - тя е интернет ", добавя той.

Зеленски да вземем за пример приканва почитателите си във Facebook да дават оферти за справяне с такива проблеми, като да вземем за пример високите сметки за битови услуги или да споделят какъв министър председател биха желали да имат.
Дмитро Разумков, политически консултант на Зеленски, споделя, че комикът няма да провежда всеобщи манифестации преди втория тур, тъй като той желае да се държи по един транспарантен и достоверен метод.

Олександър Корниенко, различен почитан член на екипа на Зеленски, споделя, че една от употребяваните техники е разпращане по имейл на предизборни послания до гласоподавателите и насърчаването им да ги отпечатват и популяризират. В един от тези имейли екипът на Зеленски да вземем за пример приканва младите му поддръжници да демонстрират неговите видеоклипове на по-възрастни гласоподаватели.

Зеленски има 3,3 милиона почитатели в Инстаграм. Това е повече от почитателите на Еманюел Макрон, на Ангела Меркел, на Тереза Мей и на Джузепе Конте, взети дружно. Порошенко има 234 000 почитатели.

Зеленски поства неведнъж фрагменти от всекидневието си, като да вземем за пример по какъв начин тича или тренира във фитнеса. Понякога обаче постовете му са насмешка с съперниците му. Така да вземем за пример някогашният министър председател Юлия Тимошенко, която беше отстранена още на първия тур, качи преди изборите видео, на което се вижда, че хапва хотдог в известна верига заведения. Целта беше да покаже, че тя е близо до народа. Екипът на Зеленски качи в обществената мрежа фотография, на която се вижда по какъв начин той и негови сътрудници похапват също хотдог на същото място като Тимошенко.

Очаква се преди втория тур на изборите на 21 април Зеленски да е под засилено наблюдаване. Той е състоятелен и имиджът му на скромения, почтен и преклонен президент, който играе в известен сериал, евентуално ще бъде оспорен от Порошенко. По време на предизборната акция Зеленски бе упрекнат, че е марионетка на богат предприемач, чийто ефирен канал излъчва сериала му. Зеленски и олигархът отхвърлиха това.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР