Украинският журналист и борец срещу корупцията Вадим Комаров, който в

...
Украинският журналист и борец срещу корупцията Вадим Комаров, който в
Коментари Харесай

Пребит украински разследващ журналист почина от раните си

Украинският публицист и герой против корупцията Вадим Комаров, който при започване на май беше пребит от незнайни нападатели, е умрял през днешния ден в резултат на получените пострадвания, съобщи Франс прес, като се базира на полицията.

При нечовечен побой на 4 май в град Черкаски Комаров беше тежко ранен в главата и от този момент беше в кома. Днес той умря в болничното заведение, сподели във видеозапис ръководителят на националната полиция Вадим Князев.

Следователите изследват три хипотези, първата от които е закононарушение, обвързвано с журналистическата работа на Комаров, сподели за Агенция Франс Прес представителят на вътрешното министерство Артьом Шевченко.

Другите две хипотези са закононарушение за пари и персонален спор, посочи представителят.

От май насам полицията е разпитала над 1300 души, само че самоличността на нападателите към момента не е открита, сподели Князев.

Според локалния щемпел Комаров, който работел по случаи, свързани с корупцията и проведената престъпност в града, в последните години към този момент е бил обект на набези.

Организацията "Репортери без граници " сподели, че е шокирана от гибелта му.

"Настояваме полицията да извърши бързо следствие и да открие отговорните ", написа във Facebook директорката на украинската неправителствена организация ИМИ (Институт за всеобща информация) Оксана Романюк.

Украйна се подрежда на 102-ро от общо 180 места в международната ранглиста за независимост на печата на "Репортери без граници " за 2019 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР