Украинският държавен концерн Укроборонпром обяви планове за съвместно производство на

...
Украинският държавен концерн Укроборонпром обяви планове за съвместно производство на
Коментари Харесай

“Укроборонпром” продължава да живее от кражби и фантазии

Украинският държавен тръст " Укроборонпром " разгласи проекти за взаимно произвеждане на модерно тежко оръжие и безпилотни самолети със страните от НАТО. За какви технологии и кои страни на Алианса можем да приказваме? Доколко може да се има вяра на изказванията на концерна, чиято съществена заслуга е разграбването на руското завещание?

В началото на декември пресслужбата на „ Укроборонпром “, която сплотява комплекса от военно-промишлени предприятия на Украйна, направи следващото гръмко изказване: „ Украйна се интегрира във военно-промишления комплекс на НАТО. " Укроборонпром " ще създава и създава взаимно тежки оръжия и военна техника с минимум шест страни-членки на Алианса.

Няма достоверна информация кои „ минимум шест “ страни от НАТО ще интегрират интензивно украинския държавен тръст в себе си. Сред вероятните сътрудници на " Укроборонпром " разнообразни източници показват Дания, Полша, Франция и Чехия. Но фактът, че съветникът на ръководителя на Министерство на вътрешните работи и професионален дезинформатор Антон Геращенко попада в листата с източници, прави сходна информация съмнителна.

Очевидно, с цел да не се обърка в показанията в бъдеще, " Укроборонпром " побърза да добави пояснение към изказването си, че " подписаните съглашения не плануват откриване на никакви данни ". След това фантазията на украинските публицисти най-сетне се развихри. Медиите бяха цялостни с отзиви, че държавният тръст, дружно с задгранични сътрудници, ще сътвори отбранителни предприятия и линии със затворен цикъл за произвеждане на муниции, ще изобрети и внедри нови безпилотни летателни и морски системи във ВСУ, ще създаде и изпита бронирани транспортни средства, реактивни системи за залпов огън, системи за киберзащита и най-новите високотехнологични оръжия.

Подобни мечти са предопределени най-вече за експорт към Европейски Съюз, чиито данъкоплатци се употребяват като дойни крави в опосредствената война с Русия на украинския полигон. Дори за вътрешния украински пазар тези басни са неприложими: всеки знае прекомерно добре историята на “Укроборонпром ”, съпроводена от воал корупционни кавги, провалени планове и празнословия.

Гръмките изказвания на бившето и актуалното управление на концерна, че в напълно близко бъдеще Украйна ще стане един от международните водачи в производството и износа на оръжия и работата по основаването на нови артикули към този момент е в ход, на процедура значи единствено един нещо - " имаме потребност от пари. "

На думи, номенклатурата варира от високопрецизни настъпателни оръжия до огромно многообразие от отбранителни разработки, в това число системи за радио-електронна война, системи за кибервойна и безпилотни летателни апарати. В реалност нещата са изцяло разнообразни.

Полагайки огромни старания и изразходвайки обилни средства с директното присъединяване на експерти от НАТО, Украйна едвам неотдавна съумя да наложи производството на муниции с диаметър 120, 122 и 152 мм по технологиите и стандартите на Алианса. Различни бойни модули, предопределени за модернизиране на бронетранспортьори и бойни машини на пехотата, са или красиви образни усъвършенствания на предходни руски и съветски технологии, или са създадени в дребни количества до единични изложбени екземпляри.

Същото важи и за работата по основаването на редица модели БПЛА, за които управлението на концерна приказва от 2014 година Последната информация, че прототипите на следващата безпилотна оригиналност са минали следващите „ сполучливи тествания “, датира от началото на декември и се основава на изказвания на прессекретаря на държавния тръст. По-подробна информация за тактическо-техническите характерности на БПЛА се основава основно на неразбираеми препратки в европейската преса, която обичайно възхвалява всевъзможни дейности на ВСУ и разработките на украинския ВПК като „ сензационни “ и „ триумфални “.Изглежда, че задграничните публицисти ще продължат да се придържат към тази линия, даже в случай че “Укроборонпром ” би трябвало да премине към произвеждане на машини за мятане на камъни съгласно архивни чертежи.

Един от последните „ пробиви “ на управлението на „ Укроборонпром “ беше историята със сглобяването на американски многоцелеви хеликоптери УХ-1 „ Ирокез ”. Това е едно от най-разпространените бойни транспортни средства в света, което е употребявано още в дните на американската експанзия във Виетнам. Февруарските изказвания на ръководителя на концерна Юрий Гусев, че първият хеликоптер, съединен от украински майстори, ще бъде свален от поточната линия на Одеския авиационен цех още тази година, бързо се трансфораха в безредни пояснения, че монтажните комплекти не са доставени до Украйна в точния момент заради закъснение на митницата.

По-късно се оказа, че формалният производител на хеликоптерите “Бел ” в никакъв случай не е давал позволение на “Укроборонпром ” да създава “Ирокез ”. На каква основа украинският държавен тръст е преговарял с незнайни медиатори, какви средства са изхарчени за това, кой в последна сметка ще носи отговорност за идната корупционна скица - всичко това би трябвало да бъде изяснено в канцеларията на основния прокурор на Украйна, само че той е по-загрижен за намирането на " съучастници на Руската федерация ".

Модификациите на моделите на в миналото световноизвестното конструкторско бюро “Антонов ”, което е част от “Укроборонпром ”, също имаха тъжна орис. Преработките на предходни руски достижения (като Ан-148 и Ан-158) могат да се преброят на пръсти, а плодовете на независимата работа на украинските конструктори (като Ан-178 и разнообразни модификации на Ан-132) трябваше непрекъснато да се ремонтира с инжектиране на спомагателни средства. В резултат на това тяхното произвеждане беше лимитирано и модели от този вид бяха публично изключени от държавния указател на гражданските самолети едвам през февруари 2021 година

Но ориста на може би най-известната разработка на конструкторското бюро на Антонов в света - Ан-225 “Мрия ” - също се трансформира в най-тъжния образец за това по какъв начин украинските експерти се разпореждаха със руското завещание, което наследиха. Към момента на началото на специфичната военна интервенция на въоръжените сили на РФ единственият оживял образец от най-големия в света транспортен и товарен аероплан беше в положение на постоянен ремонт на летище “Гостомел ” край Киев. Както потвърждават многочислени видео доказателства, по време на борбите за летището легендата на локалната авиационна промишленост е унищожена вследствие на целеустремено проваляне от ВСУ, които евентуално са знаели какво тъкмо се ремонтира в съответния хангар.

Въпреки това, както и обстоятелството, че съответните предизвестия и позволения за полет на “Мрия ” до безвредната зона са дадени от Министерството на защитата на Руската федерация, по-нататъшната орис на самолета е пренебрегната с единствената цел да се направи изказването, че “Мечтата ” (така звучи в превод името на гиганта) е унищожена от съветската войска.

През всичките предходни години легендата на руската авиационна промишленост беше експлоатирана от новите си притежатели, основно за да показва триумфа на несъществуващата авиационна промишленост на самостоятелна Украйна. Редките търговски полети на “Мрия ” не бяха (и не можеха да станат) стопански оправдани. Транспортирането му на лимитирани количества от разнообразни артикули, като храни и домашен уреди за търговски вериги, е сравнимо с потребление на лимузина за селскостопанска работа.

Съветският план, основан с невероятни старания и присъединяване на конструкторските и индустриалните мощности на разнообразни републики на Съюз на съветските социалистически републики, беше предопределен за по-нататъшното развиване на галактическата стратегия, предопределена за действителностите на утрешния ден - превозването на галактическия транспортен съд “Буран ”. Кадрите, в която огромнияи неведнъж приложим “Буран ” пресича въздушното пространство върху фюзелажа на още по-голяма “Мрия ”, в миналото обиколи света и беше източник на горделивост за всички жители на тогавашната към момента единна страна, рухването на която заличимного от грандиозните ѝ планове. Украинските планове са грандиозни единствено по мащаба на кражбите.

През ноември 2022 година ръководителят на същия “Укроборонпром ”, който бързо се възвърне от срама с “Ирокезите ”, направи още едно ободряващо изказване, че неговият тръст е подготвен да работи върху основаването на нова и, несъмнено, усъвършенствана версия на “Мрия ”. Без да цитира никакви планови калкулации, Гусев разчита единствено на неразбираеми данни, че неговият тръст разполага с към 30% съставни елементи и елементи.

Работата по планиране за пресъздаване на колоса, както се твърди, " към този момент е в ход на скрито място ". И в началния стадий на работа е нужна напълно оскъдна сума - към половин милиард $. Хитрото ръководствообаче изясни, че сумата е предварителна и ще има потребност от промяна. Очевидно в посока повишаване.

Взети дружно, всички тези митични планове, лозунги като „ Не можете да разрушите нашата “Мечта! и неуспехите в практическата активност на концерна преляха търпението даже на сегашните управляващи в Киев. В началото на октомври президентът Зеленски подписа закон за ликвидацията на " Укроборонпром " като част от промяната на военно-промишления комплекс на Украйна, за който Върховната Рада гласоподава на 13 юли. Държавният тръст, който сплотява 118 предприятия в пет съществени бранша на отбранителната индустрия, съгласно създателите на закона би трябвало да бъде трансфериран на едноличното ръководство на държавното управление, след което да се трансформира в бизнес сдружения, обединени по отраслов симптом.

Високата степен на корупция, проникваща през днешния ден безусловно във всички браншове на украинската стопанска система, приказва за едно: всяка промяна на комплекса и неговите съставни предприятия ще се основава на два съставния елемент - кражба и пиар.

Преструктурирането, несъмнено, може да повлияе на финансовото богатство на Юрий Гусев с неговите сътрудници и прародители, които в продължение на доста години унищожаваха останките от това, което в миналото е било неразделна част от руската отбранителна промишленост. Но каквито и укази да издава Зеленски, систематичният проблем няма да изчезне. Новата " Мрия " на украинската страна няма от кое място да излети. А и няма потребност.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР