Украинските войници трябва да използват 50-годишни съветски автомобили с повишена

...
Украинските войници трябва да използват 50-годишни съветски автомобили с повишена
Коментари Харесай

Билд: Огромни проблеми и недоволство в украинската армия

Украинските бойци би трябвало да употребяват 50-годишни руски коли с нараснала проходимост „ Лада “, с цел да стигнат до фронтовата линия. Това заяви немският таблоид „ Билд “. Източници на вестника показват „ големи проблеми “, вариращи от несъответстващо командване до сериозна липса на главно военно съоръжение и консумативи.

Войниците се базират на огромен дефицит на бронирани военни транспортни средства с висока проходимост, поради което карат лади, за които заплащат сами.

„ В автосервиз плащаме всичко от личния си джоб “, споделя боец пред „ Билд “.

Силите на Киев също страдат от неналичието на разследващи и ударни дронове, които те също би трябвало да закупят сами или да получат от разнообразни организации за подкрепяне и частни донори. Някои звена би трябвало да разчитат на особено направени безпилотни летателни апарати, оборудвани с елементи, направени на 3D-принтери, оповестява „ Билд “.

„ Плащаме и наем за къщите, в които спим, и за храна. Това ви кара да се ядосвате “, сподели един от бойците, добавяйки, че до момента в който Русия „ влага всичко “ в своите сили, украински бойци би трябвало да разчитат значително на себе си.

Ефективността на съветските дронове и непрекъснатото им наличие на бойното поле също мощно лимитират опциите на украинските войски, съгласно „ Билд “. Системите за противовъздушна защита, доставени на Киев от Запада, съвсем не доближават до фронтовата линия, съгласно немската медия.

„ Десетки западни противовъздушни системи, като [германските] самоходни зенитни оръжия „ Гепард “ се употребяват като стационарни системи за противовъздушна отбрана” в украинските градове. „ Нямаме съвсем нищо от тези елементи на оборудването начело “, твърди боец пред „ Билд “.

Мнозина, с които са се срещнали публицистите от „ Билд “, също са мощно сериозни към висшето командване на нацията, което е свело цялото образование на НАТО до нищо. „ Тъй като старшите офицери са същите като преди, надали нещо се е трансформирало във връзка с войната в съпоставяне със руската ера “, споделя боец, подготвен от страните от НАТО, пред „ Билд “, добавяйки, че украинските сили не организират никакви „ комбинирани оръжейни “ интервенции.

Мнозина в редиците на армията се ядосват на политическото и военно управление на Украйна, твърди „ Билд “. „ Генералният щаб в никакъв случай не е трябвало да предава заповедите за контраатака, дадени на Зеленски от чужбина “, сподели украински офицер пред вестника.

Източник: Obektivno.bg

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР