Украинските войници се борят храбро край Бахмут.Тази хвалба идва от

...
Украинските войници се борят храбро край Бахмут.Тази хвалба идва от
Коментари Харесай

Пригожин: Украинските войници се борят храбро край Бахмут

Украинските бойци се борят безстрашно край Бахмут.

Тази похвала идва от непредвиден източник - шефът на частната военна формация " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Да си кажем почтено (...) Украинската войска се бие безстрашно за Бахмут и Соледар. Западно от Соледар се водят доста тежки и кръвопролитни боеве ", съобщи Евгений Пригожин, представен от неговата пресслужба в Телеграм. " Украинските въоръжени сили бранят с чест територията на Соледар. Твърденията за всеобщо дезертиране в редиците им не дават отговор на истината ", добави той.

Соледар е разположен на десетина километра североизточно от Бахмут.

Британското военно министерство удостовери през днешния ден, че съветската войска и частите на " Вагнер " са постигнали " тактически прогрес " в Соледар през последните четири дни и се стремят " прекомерно евентуално да обкръжат Бахмут от север " и " да разстроят украинските информационни линии ". 

Част от борбите се водят за надзор над входа на някогашна солна мина в Соледар, защото тунелите ѝ минават под фронтовата линия и могат да послужат за навлизане в тила на съперника.

При все това Русия " към този момент " не поема риска да обкръжи Бахмут, добавя английското ведомство, защото украинската войска разполага със " постоянна защита в дълбочина " и за момента управлява редица пътища за доставяне.
Двама английски доброволци в Соледар са в неопределеност
В защитата на Соледар вземат участие и голям брой английски доброволци. Пресслужбата на Националната полиция заяви, че двама от тях, Андрю Бегшоу и Кристофър Пери, са изчезнали.

" На 7 януари към 17:15 часа в дежурната част на районното полицейско ръководство в Бахмут е получено известие за изгубването на двама доброволци - английски жители на възраст 28 и 48 години ".

Полицията се пробва да открие изчезналите и приканва украинците да осведомят чиновниците на реда за изчезналите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР