Украинските военни постигат значителни успехи в Херсонска област, при това

...
Украинските военни постигат значителни успехи в Херсонска област, при това
Коментари Харесай

ISW: Настъплението на ВСУ в Херсонска област постига значителни успехи

Украинските военни реализират обилни триумфи в Херсонска област, освен това не престават настъплението си в Харковска и Луганска област. Това излиза наяве от отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW), представен от Укринформ.

Въоръжените сили на Украйна са освободили няколко обитаеми места на източния бряг на река Ингулец, като са предиздвикали съветските сили да правят отстъпка към Херсон. ВСУ не престават и настъплението си на юг по десния бряг на река Днепър, като са прекъснали две наземни информационни линии на руснаците в северната част на Херсонска област, и са принудили съветските военни да правят отстъпка на юг.

Експертите от ISW прецизират, че украинската интервенция пречи на опитите на Русия да трансферира спомагателни муниции, запаси, мобилизирани бойци и средства за защита на предните позиции.

Украинските сили не престават да напредват в последните региони на изток в Харковска област, които до момента не бяха освободени – настъпват на запад от Сватово зад река река Оскол и от ден на ден заплашват съветските позиции в Луганска област.

Междувременно ВСУ към този момент освободиха някои територии в Луганска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР