Украинските военни край Бахмут прибягват до контранастъпателни действия в някои

...
Украинските военни край Бахмут прибягват до контранастъпателни действия в някои
Коментари Харесай

Сирски за Бахмут: Вагнер-овци са като плъхове в капан за мишки

Украинските военни край Бахмут прибягват до контранастъпателни дейности в някои региони и макар обстоятелството, че руснаците разполагат с повече запаси, ВСУ съумяват да разрушат проектите им, а наемниците на ЧВК " Вагнер “ са в позиция като на " плъхове в капан за мишки “. Това разгласи командващият Източната формация войски генерал-полковник Александър Сирски в канала си в Telegram, предава РБК-Украйна.

" Бахмутско направление. Посетих командири и бойци на предната линия. Всеки от тях е създател на нова страница в историята на нашата война “, написа още Сирски.

По думите му наемниците на ЧВК " Вагнер “ в Бахмут са " като плъхове в капан за мишки “.

" Използвайки правилото на дейната защита, ние прибягваме до контранастъпателни дейности в някои региони покрай Бахмут. Врагът разполага с повече запаси, само че ние разрушаваме проектите му ", безапелационен бе Сирски.

Той добави, че дружно с командирите на обособени елементи и подразделения са разискали и взели нужните решения за продължение на отбранителната интервенция. Изчислени са всички вероятни сюжети за развиване на събитията.

Съгласно нови данни на английското разузнаване украинците са постигнали тактически триумф в региона на Бахмут. В допълнение към придвижването на юг от града, Въоръжените сили на Украйна са изтласкали съветската фронтова линия северозападно от града. Това евентуално е разрешило възобновяване на един от маршрутите за доставяне.

В понеделник представителят на Източната формация на ВСУ Сергей Череватий разгласи, че през последните два дни военните на Киев са напреднали на някои места по фланговете към Бахмут на разстояние от 350 метра до 2 километра.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР