Украинските военни казаха в петък, че са постигнали известен успех

...
Украинските военни казаха в петък, че са постигнали известен успех
Коментари Харесай

Украинските военни твърдят, че стават все по-силни. Тежките сражения продължават

Украинските военни споделиха в петък, че са постигнали " прочут триумф " в боевете в източната част на Донецка област на фона на известия за тежки сражения в разнообразни елементи на страната.

Новината идва на фона на двудневна среща на върха в Брюксел, на която водачите на Европейския съюз (ЕС) насочиха обръщение за поддръжка, а " устойчива военна поддръжка за Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".

Сутринта в петък украинският общоприет щаб заяви, че " главните старания " на Русия не престават да са съсредоточени в регионите към Лиман , Бахмут и Мариинка , където " не престават тежките боеве ".

Киев заяви, че " тежките сражения " не престават, само че украинските войски оказват напън върху съветските сили по фланговете на Бахмут, който е под контрола на Русия.

Според щаба украинските сили " реализират триумфи [и] стават все по-силни " и " изтласкват [руснаците] от по-рано завзетите позиции ".

Радио Свободна Европа (RFE/RL) не може да удостовери информацията за боевете в регионите на най-тежките сражения.

През нощта беше обявено за удари с съветски безпилотни самолети и ракети в редица региони. Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на Запорожие наоколо до локалната атомна електроцентрала - най-голямата в Европа, както и военните оповестиха, че няма потърпевши цивилни, нито огромни вреди от нощната съветска офанзива там.

" Нощта още веднъж беше неспокойна, само че от тази заран обстановката в Запорожие е постоянна ", сподели Куртев в Телеграм.

В четвъртък губернаторът на Запорожка област заяви, че управляващите организират учения за бързо реагиране в региона на атомната електроцентрала, с цел да усъвършенстват координационните старания при положение на " изключителна обстановка ".

Наскоро Киев упрекна Русия, че възнамерява " терористична " офанзива в оборудването, което управлява от началото на нашествието.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели в четвъртък, че е изпратил писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и до генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, с цел да ги увери, че " не имаме намерение да взривяваме тази АЕЦ, нямаме желание да го вършим ".

Също по този начин в четвъртък Международният валутен фонд заяви, че изпълнителният му съвет е завършил прегледа, който ще разреши на Украйна неотложен достъп до близо 900 млн. $ в поддръжка на държавния ѝ бюджет. Паричната помощ посредством така наречен уголемен механизъм на фонда беше утвърдена през март.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР