Украинските власти съобщиха снощи, че са ексхумирали телата на десетки

...
Украинските власти съобщиха снощи, че са ексхумирали телата на десетки
Коментари Харесай

Украйна откри нови доказателства за чудовищните военни престъпления на Русия

Украинските управляващи оповестиха нощес, че са ексхумирали телата на десетки хора, в това число цивилни жители и едногодишно бебе, с цел да дефинират аргументите за тяхната гибел, откакто съветските войски се отдръпнаха от два неотдавна освободени града в източната част на Донецка област, съобщи Ройтерс.
 
" Това са локални цивилни жители и наши бранители, военнослужещи от въоръжените сили ", съобщи регионалният шеф на Донецка област Павло Кириленко, до момента в който зад него правосъдни лекари в бели костюми се движеха към един от обектите в гробището в Лиман, отвоювано от съветските сили на 1 октомври.
 
Кириленко съобщи, че в града са ексхумирани телата на 55 души, в това число цивилни. Канцеларията на основния прокурор заяви, че на гробището в Нова Масляковка управляващите са преброили 110 изкопа, в които има гробове, в това число и на деца. " Най-малката е единствено на една година ", се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на службата. " Тя е заровена до цялото си семейство ".
 
Кириленко съобщи, че предварителните резултати от проучването на ексхумираните тела демонстрират, че гибелта е настъпила вследствие на " пострадвания от експлозиви и снаряди, пострадвания от патрони ". " Не изключваме и изтезания, изключително измежду цивилните жертви ", сподели той. Но единствено правосъдните медицински специалисти ще могат да кажат сигурно, добави регионалният шеф. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери от самостоятелни източници аргументите за гибелта на заровените хора или по кое време тя е настъпила.
 
Прокуратурата заяви, че на различен обект в град Святогорск чиновниците на правоохранителните органи са ексхумирали 34 тела, като по някои от тях е имало следи от насилствена гибел, в това число огнестрелни рани, фрактури на ребрата и черепа, пострадвания от мини и експлозиви.
 
Украинските управляващи нееднократно са упреквали съветските войски в осъществяване на жестокости в окупираните територии - обвиняване, което Москва отхвърля.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР