Украинските власти са открили масов гроб с повече от 440

...
Украинските власти са открили масов гроб с повече от 440
Коментари Харесай

Украйна откри масов гроб с 440 тела в Изюм

Украинските управляващи са разкрили всеобщ гроб с повече от 440 тела в североизточния град Изюм, който беше високомерен от съветските сили преди дни.
 Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм
Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм

" Специалната военна интервенция " се насочва към Донецк и се ребрандира с нов знак

Това е съобщил представител на районната полиция, като е добавил, че някои от хората са били убити при обстрел и въздушни удари, заяви " Ройтерс ".

" Ройтерс " обаче не може да ревизира изказванието на Украйна и не е получен неотложен обществен коментар от Русия по изказванието.

Президентът Володимир Зеленски, който направи изненадващо посещаване в Изюм в сряда, с цел да поздрави украинските войски, хвърли виновността върху Русия и съпостави откритието със случилото се в Буча, в покрайнините на столицата Киев в ранните стадии на нашествието в края на февруари от съветските сили.
 Зеленски посети Изюм
Зеленски посети Изюм

Той даде обещание освобождение на Крим

Украйна и нейните западни съдружници упрекнаха съветските сили в осъществяване на военни закононарушения там. Десетки хиляди цивилни евентуално са били убити при настрана съветско нахлуване против южното пристанище Мариупол, споделиха украински публични лица през април.

" Русия оставя гибелта след себе си на всички места и би трябвало да носи отговорност ", сподели Зеленски във видеообръщение късно в четвъртък.

Русия отхвърли да е атакувала цивилни или да е направила военни закононарушения.

Изюм е град в южната част на Харковска област, който съветската войска завладя при започване на април. Градът имаше огромно стратегическо значение за настъплението на съветските войски в Донецка област.

На 10 септември украинските войски навлязоха там по време на огромно контранастъпление. Руската войска съобщи, че вследствие на " прегрупиране " е изтеглила войските си от града.
 Руснаците напущат Изюм, Путин открива виенско колело Обновена
Руснаците напущат Изюм, Путин открива виенско колело

По-рано се появиха известия, че украинските войски са влезнали в град Купянск

Превземането на Изюм от украинските елементи евентуално е влошило способността на съветските сили да нанасят артилерийски удари по автомагистралата Изюм-Славянск. Украинският общоприет щаб означи, че съветските сили не са направили артилерийски удари в посока на Славянск на 12 септември, евентуално имайки поради обитаеми места северозападно от Славянск на автомагистрала E40.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР