Украинските власти очакват от западните държави конкретни действия във връзка

...
Украинските власти очакват от западните държави конкретни действия във връзка
Коментари Харесай

Порошенко иска НАТО да дойде в Азовско море с военни кораби

Украинските управляващи чакат от западните страни съответни дейности във връзка със събитията в Керченския пролив, а също по този начин желаят да поканят кораби на НАТО в Азовско море. Това съобщи пред телевизия Bloomberg украинският президент Петро Порошенко, съобщи БГНЕС.
Попитан дали е удовлетворен от реакцията на Запада, Порошенко благодари на задграничните сътрудници. " Изявленията на Съединени американски щати, на Г-7, на Евросъюза, на другите наши съдружници, другите остри изявления несъмнено са мощна поддръжка за Украйна ", сподели той. " Но мисля, че до момента в който западните сътрудници вършат остри изказвания, съветският президент Владимир Путин работи ", добави украинският водач.
Според него в тази обстановка е належащо по-голяма съгласуваност. " Да действаш – това не значи да започнеш война. Да действаш – това значи нов пакет наказания против Русия. Под названието " азовски наказания " - увеличение на наличието на НАТО в Черно море и, допустимо, в Азовско море ", побърза да посочи Порошенко. Украинският президент съобщи, че управляващите в Киев " биха поканили кораби на НАТО, с цел да запазят стабилността ".
Същевременно Съединени американски щати използваха случая в Керченския проток, с цел да настоят, че градежът на " Северен поток 2 " е неприятно решение. " Инцидентът в Керченския пролив би трябвало да бъде увещание за всички наши европейски съдружници, за какво „ Северен поток-2 “ е толкоз неприятна концепция. Инцидентът в Керч би трябвало да бъде увещание, че колкото по-голяма газова инфраструктура имате, заобикаляйки Украйна с помощта на „ Северен поток-2 “, то толкоз по-слаби стават средствата за въздържане на съветската военна експанзия ", сподели представител на Държавния департамент. Според него поради случилото се в Азовско море Германия почнала да гледа по-сериозно на рецензиите против газопровода.
Хронология
На 25 ноември три кораба на украинските Военноморски сили нарушиха в Керченския проток разпоредбите за прекосяване от Черно в Азовско море, съобщи ТАСС. Украинците също по този начин не реагираха по никакъв метод на предизвестията на съветските патрулни кораби, че навлизат в непознати териториални води. За да бъдат спрени, се наложи използването на оръжие. Трима военнослужещи на украинските Военноморски сили бяха леко ранени, оказана им бе здравна помощ. Корабите бяха арестувани и доставени в Керч. Води се наказателно дело за нарушение на държавната граница на Русия. Москва дефинира случилото се като провокация, украинските управляващи вкараха военно състояние, а Европейски Съюз и НАТО приканиха за деескалация на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР