Украинските власти обвиниха Русия, че планира фалшив референдум за създаването

...
Украинските власти обвиниха Русия, че планира фалшив референдум за създаването
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия, че планира фалшив референдум за "народна република" в град Херсон



Украинските управляващи упрекнаха Русия, че възнамерява подправен референдум за основаването на промосковска " национална република " в южния черноморски град Херсон, съобщи Франс прес

Руските сили превзеха пристанищния град с население от 290 хиляди души на 3-ти март след тридневна блокада. Това беше първият огромен град, който падна след военната инвазия на Путин в Украйна.

" Сега руснаците обезверено се пробват да провеждат подправен " референдум " за подправена " национална република " в Херсон ", написа в Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Поради " нулева национална поддръжка " подобен референдум " ще бъде напълно режисиран ", добави Кулеба.

По-рано през днешния ден украинският външен министър Дмитро съобщи, че Украйна е подготвена да договаря, само че няма да се съобщи или да одобри ултиматуми.

Той също по този начин прикани интернационалните компании и предприемачи да спрат да вършат " кървави " облаги в Русия. Кулеба означи, че правенето на бизнес с Русия е рисково при сегашните условия. Правителството на Кремъл е " непредвидимо във връзка с правенето на бизнес ", добави Кулеба по време на виртуална среща с организацията с нестопанска цел Renew Democracy Initiative.

Що се отнася до позицията на Беларус по отношение на безучастие във " военната интервенция " на Русия, Кулеба също по този начин загатна, че има вяра, че те (властите в Минск) не желаят да изпращат войски в Украйна, макар че са под напън от Москва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР