Украинските въоръжени сили убиха в Харковска област боеца от частната

...
Украинските въоръжени сили убиха в Харковска област боеца от частната
Коментари Харесай

Украински снайперист е ликвидирал кръвожадния палач“ от ЧВК „Вагнер“


Украинските въоръжени сили убиха в Харковска област боеца от частната военна компания " Вагнер " Владимир Андонов – Ваха. Смъртта на „ доброволецът от Бурятия “, употребена от съветски източници за присъединяване му във войната в Украйна, беше обявена за първи път от „ Московский комсомолец “. Информацията беше доказана от клона на съветската организация " Бойно приятелство " в Бурятия.

„ Смъртта в Украйна на Владимир Анданов, по-известен като Ваха, стана известна. Той почина нощес при разузнаване на региона дружно с приятеля си “, написа вестникът и прибавя, че Ваха най-вероятно е бил погубен от снайперист.

Според украински източници Ваха или Ваха Донбас се счита за главорез от частната военна компания Вагнер. През 2014 година роденият през 1978 година войник ​​в Бурятия придобива популярност като свиреп касапин през след борбите за Дебалцово. Ваха персонално взе участие в разстрела на украински военнопленници в Логвиново и името му се появява в базата на Миротворец, в която са изброени всичките му закононарушения. След присъединяване си в клането на цивилни в Донбас, Андонов се реалокира в Сирия, където става наемник на Вагнер, взе участие в интервенциите на ротата в Либия, а след 24 февруари се появява в зоната на военни дейности в Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР