Украинските въоръжени сили съобщиха, че са постигнали нов напредък в

...
Украинските въоръжени сили съобщиха, че са постигнали нов напредък в
Коментари Харесай

ВСУ с нов напредък в Бахмут, изтласкват все повече рашистите

Украинските въоръжени сили оповестиха, че са постигнали нов прогрес в тежките сражения покрай град Бахмут в Източна Украйна и че Русия продължава да изпраща там нови подразделения, в това число десантчици.
 
Президентът Володимир Зеленски загатна във видеообръщение за неотслабващ съветски обстрел в няколко области, което по думите му е сигнал, че е нужно Москва да бъде сложена под още по-засилен интернационален напън.
 
Агенцията отбелязва, че направените през вчерашния ден мнения от украинската войска за нов прогрес в Бахмут са следващите изказвания от страна на Киев през последната седмица, че съветските сили са били отблъснати обратно в някои региони към града в хода на продължаващите от месеци яростни сражения за контрола над него
 
. " Успешно организираме отбранителна интервенция, контраатакуваме, през миналото денонощие наши подразделения напреднаха до 500 метра в някои елементи на Бахмутския фронт ", съобщи по украинската телевизия украинският боен представител Сергий Черевати, представен от Ройтерс.
 
Той сподели, че не е видял никакви признаци, че на съветските сили не доближават муниции, което опонира на изказванията на Евгений Пригожин, ръководителя на съветската наемническа група " Вагнер ", която е на предна линия в щурма на Бахмут.
 
" Врагът се пробва да превземе града по свое убеждение и нанася удари с всички системи и калибри. Не може да става и дума за какъвто и да било апетит за снаряди ", съобщи Черевати. " Те придвижват нови подразделения тук (в Бахмут), главно десантчици, в опит да реализират някакъв промеждутъчен триумф ", добави той.
 
Москва преглежда Бахмут, град с към 70 000-но предвоенно население, като насочна точка за завладяването на останалата част от граничещия с Русия индустриален район Донбас.
 
Украинските управляващи дават сигнали, че настъплението на войските им в региона на града не е част от по-широка контраатака, планувана от Киев за изтласкване на съветските сили.
 
Москва не е коментирала за момента изказванията на Черевати. Руската пропагандистка организация РИА Новости цитира изказване на министерството на защитата, че съветските сили не престават да се борят за западните елементи на Бахмут.
 
В аудиообръщение Пригожин удостоверява, че украинските войски са получили предимство на бойното поле в Бахмут, и още веднъж разкритикува съветското командване.
 
" Въпреки събитието, че врагът управлява едвам няколко % от територията на Бахмут, обкръжаването на неприятеля не наподобява допустимо ", сподели той. " Вследствие на настъплението на врага съветските десантчици заеха позиции, които са преференциални за съперника ".
 
Украинският боен анализатор Александър Мусиенко съобщи, че проточилата се борба за Бахмут припомня на провалянето, което руската войска нанася на германците в Сталинград през 1943 година след петмесечни боеве.
 
" Руските войски отстъпиха самодейността по фланговете - нашите войски отрязаха тези флангове ", сподели той пред украинското " Радио НВ ", представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР