Украинските сили вече са на 10 километра от Херсон, който

...
Украинските сили вече са на 10 километра от Херсон, който
Коментари Харесай

Украинската армия вече е само на 10 километра от Херсон -

Украинските сили към този момент са на 10 километра от Херсон, който е краткотрайно окупиран от съветските нашественици, съощи агненция УНИАН.

" Искам да се обърна към жителите на Херсон - ние към този момент сме близо, на 10 километра от града, тъй че ни чакайте, другари, ние сигурно ще дойдем напълно скоро ", заяви войник във видеообръщение, оповестено в Телеграм.

Снощи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Олексий Арестович разгласи, че украинските бранители се намират на 18 километра от  Херсон и сполучливо нанасят артилерийски удари по скупчванията на съперника в южна посока.

" По посока Херсон окупаторите бяха добре обстрелвани от нашата артилерия, а по посока Запорожие те се пробваха да се придвижат напред, само че не стигнаха до средата, тъй като бяха обстрелвани ", сподели Арестович.

На 11 юни стана известно, че украинските въоръжени сили организират контранастъпление в Херсонска област по направленията Киселевка, Солдатска и Александровка.

По данни на Генералния щаб на ВСУ от сутринта на 14 юни врагът е разположил до две ракетни батареи и една артилерийска батарея в посока Николаев в селищата Станислав, Томина Балка и Опитне в Херсонска област.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР