Украинските сили изглежда се подготвят за контролирано изтегляне от части

...
Украинските сили изглежда се подготвят за контролирано изтегляне от части
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили се подготвят за изтегляне от Бахмут

Украинските сили наподобява се приготвят за следено евакуиране от елементи на Бахмут, пишат специалистите от Американския институт за военни проучвания (ISW) в ежедневния си разбор на войната в Украйна. От към май 2022 година съветските войски се пробват да завладяват Бахмут, град с население от към 70 000 души преди войната, и понасят големи загуби в тeзи офанзиви.

Кадри, оповестени на 3 март, удостоверяват, че украинските сили са разрушили два значими моста край Бахмут – един през река Бахмутовка в североизточната част на града и един по пътя към село Хромово, западно от Бахмут, написа ISW.

Превантивното разрушение на мостовете може да е индикация, че украинските сили чакат да попречат на съветските сили да напредват в източната част на Бахмут и да лимитират евентуалните направления за съветските сили от Бахмут на запад.

Съветникът на украинския президент Олександър Роднянски съобщи на 28 февруари, че украинските войски могат да се отдръпват от позиции в Бахмут при нужда. Той също по този начин означи, че регионът западно от Бахмут е укрепен, тъй че даже украинските въоръжени сили да се отдръпват от града, съветските сили няма да могат да се придвижат бързо напред.

Ако украинското военно командване сметне за належащо да изтегли войските, съдейки по изказванията на украинската страна, това ще бъде лимитирано и следено евакуиране на военните от изключително сложните браншове в източната част на Бахмут, считат специалистите.

В отчета на ISW се загатва и за „ диверсионно нахлуване “ в Брянска област на 2 март. Руските публични лица не престават да разгласяват откъслечна информация за случая в Брянска област, само че това не внася спомагателна изясненост. ISW продължава да не е в положение да удостовери изказванията на съветските публични лица и на Руския доброволчески корпус за това какво в действителност се е случило в района.

Руският президент Владимир Путин не прегледа обстановката в Брянска област в отчета от изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Русия на 3 март. Руски източници твърдяха, че Путин е провел съвещанието, с цел да разиска антитерористични ограничения за сигурност в отговор на случая в Брянск, само че вместо това отчетът от съвещанието рециклира редица изтъркани кремълски тези и не употребява тази платформа, с цел да показа нови цели или средства за съветските военни интервенции в Украйна.

Путин употребява речта си, с цел да очертае нови, въпреки и лимитирани ограничения за поддръжка на съветските бойци, служещи в Украйна, и разгласи, че всички фамилии на бойци, починали в Украйна, ще получат общоприетото застрахователно покритие, планувано по закон – еднократна сума в размер на 7,4 милиона рубли (98 143 щатски долара).

Путин също по този начин прикани за „ подобаващи заплащания “ за ранените в Украйна под формата на застрахователни заплащания и еднократни компенсации при пострадване.

Путин продължава да употребява обществените си изяви, с цел да разшири обещанията за обществена поддръжка за актуалните военнослужещи, евентуално с цел да потуши вътрешното неодобрение и да подтиква тези, които към този момент се борят, само че без да формулира съответни цели или да очертае спомагателни запаси или ограничения, които да бъдат подхванати за бъдещето на войната.

Руските управляващи продължиха да поставят старания да показват Русия като единствения сигурен оператор на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), евентуално с цел да лимитират наличието на Международната организация за атомна сила (МААЕ) и да наложат фактическото признание на съветската благосъстоятелност върху нея. Съветникът на ръководителя на съветския оператор на нуклеарна сила „ Росенергоатом “ Ренат Карчаа твърди, че украински чиновници са употребявали картечница, с цел да стрелят по съветския личен състав по време на ротацията на чиновниците на МААЕ, ситуирани в АЕЦ на 2 март.

Карчаа твърди също, че съветските чиновници по сигурността са се натъкнали на няколко мини, до момента в който са ескортирали личния състав на МААЕ. МААЕ не удостовери изказванието на Карчаа, а дефинира ротацията на личния състав на 2 март като „ сполучлива “, откакто преди този момент забави ротацията с повече от месец заради съображения за сигурност.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси заяви, че на 1 март за трети път в границите на една седмица е бил развален последният останал авариен електропровод към АЕЦ, което контингентът на МААЕ в АЕЦ характеризира като „ евентуално заради обстрел от другата страна на река Днепър. “

Украинският оператор на нуклеарна сила „ Енергоатом “ заяви на 3 март, че съветските сили са открили огневи позиции за картечници и са издигнали укрепления от чували с пясък в оборудванията на ЗАЕЦ.

ISW в детайли заяви за съветските старания за милитаризиране на Запорожката АЕЦ, в това число за предходни фрагменти, потвърждаващи, че съветските сили са складирали военно съоръжение, в това число муниции, бронетранспортьори, противовъздушни оръдия и друго въоръжение на територията на нуклеарната централа.

Основни заключения

Украинските сили наподобява основават условия за следено евакуиране на бойните дейности от елементи на Бахмут. Руските публични лица продължиха да разгласяват лимитирана информация за нахлуването на 2 март в Брянска област, само че не съумяха да внесат изясненост за това какво в действителност се е случило. Руският президент Владимир Путин не е разгледал обявената обстановка в Брянска област на изключителното съвещание на съветския Съвет за сигурност съгласно доклада от съвещанието. Руските управляващи продължиха да поставят старания да показват Русия като единствения сигурен оператор на Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), евентуално с цел да лимитират наличието на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в ЗАЕЦ и да принудят де факто да признаят съветската благосъстоятелност върху ЗАЕЦ. Руските сили продължиха настъпателните интервенции по линията Купянск-Сватово-Кремина. Руските сили продължиха наземните офанзиви по фронтовата линия в Донецка област, до момента в който украинските сили наподобява се подготвяха за следено евакуиране най-малко от елементи на Бахмут. Кремъл продължава да поставя старания за усилване на държавния контрол върху съветската отбранително-промишлена база (ОПБ). Руските окупационни управляващи не престават да приготвят окупираните територии за районните избори в Русия на 10 септември.
Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР