Украинските и руските състезатели се държат на разстояние един от

...
Украинските и руските състезатели се държат на разстояние един от
Коментари Харесай

Политика по време на Олимпиада: Състезателите от Русия и Украйна спазват дистанция

Украинските и съветските състезатели се държат на разстояние един от различен на Зимните олимпийски игри в Пекин, съобщи Ройтерс.

На фона на скупчването на съветски войски по украинските граници спортистите от двете страни заформиха нежен мир на пекинска земя, за който способстват и ограниченията против разпространяването на ковид.

Украйна предложи на състезателите си да заобикалят руснаците, доколкото е допустимо, и им даде инструкции по какъв начин да се държат, ако бъдат провокирани. Мерките против COVID-19 в олимпийския балон в Пекин ограничиха, само че не отстраниха изцяло до момента сред тях.

Украинският олимпийски комитет изиска репортерите да не разпитват украинските спортисти за политика, тъй като съгласно него това "кара спортистите да губят почва под краката си в прочувствен проект ".

"Не сме най-хубави другари ", сподели украинската състезателка по бобслей Лидия Гунко за съперническия тим на Русия. "Ние прекарваме времето си с нашия тим. Не сме в контакт с руснаците. Въпреки че тя не е чувала за някакви катастрофи сред състезателите на двете страни, Гунко съобщи, че изострящото се политическо напрежение се е отразило на украинските олимпийци.

Руските олимпийци, които се състезават под безпристрастен байрак и без народен химн поради допинг глобите, споделиха, че острите изявления на политиците от двете страни не са проникнали в диалозите в Пекин.

На неотдавнашна подготвителна сесия по шорттрек си пролича другарството, когато Семьон Елистратов, бронзов медалист на 1500 метра за мъже от Игрите през 2018 година, получи подтик от украинеца Олег Гандей на тренировките за щафетата.

"Отношенията сред нас са другарски ", сподели Елистратов пред РИА Новости. "Олег постоянно ми споделя: "Не обръщай внимание на това, това е единствено политика. "

Руските управляващи обявиха, че са срещу "политизацията " на Игрите, и се оповестиха против дипломатическия протест на някои западни страни.

"Ако украинските състезатели завоюват на Игрите през 2022 година, ние ще се радваме откровено за тях и ще ги поздравим за медалите ", сподели пред ТАСС спортният министър Олег Матицин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР