Украинските бежанци помогнаха за по-бързото възстановяване на пазара за отдаване

...
Украинските бежанци помогнаха за по-бързото възстановяване на пазара за отдаване
Коментари Харесай

Украинците възстановиха пазара на наеми след пандемията у нас

Украинските бежанци помогнаха за по-бързото възобновяване на пазара за отдаване на парцели под наемслед пандемията, сподели през днешния ден за Българска телеграфна агенция Добромир Ганев, ръководител на Националното съдружие " Недвижими парцели ".

Той напомни, че този сегмент бе измежду най-засегнатите през последните години поради неналичието на наематели. Другият фактор за бързото възобновяване на пазара е и търсенето на жилища за краткосрочно наемане, добави Ганев. Той регистрира, че за първото шестмесечие на тази година броят на нощувките в такива парцели в Европа е по-голям спрямо 2019 година.

Украинците не купуват всеобщо жилища, добави Ганев. По думите му има осъществени покупко-продажби в региона на Слънчев бряг и по-малките общини към Бургас, само че не може да се каже, че това е сериозна наклонност, която въздейства значимо на пазара.

Ганев сподели още, че от 2014 година насам цените на недвижимите парцели у нас непрестанно порастват и за интервала са се вдигнали с към 50 %.

 istock istock
По думите му по време на пандемията за пръв път българите са почнали да купуват второ жилище. Без да се разделят с градския си дом, хората желаят да имат парцел в околните до огромните селища обитаеми места и общини, изясни специалистът. Той посочи, че другата наклонност е към този момент да се търсят по-големи жилища, с повече пространство, което да разрешава да се работи и учи вкъщи.

Увеличението на лихвените проценти неизбежно въздейства на пазара на недвижими парцели, само че за разлика от Съединени американски щати, в Европа, както и у нас, то е гладко и няма да докара до земетресения, сподели още Ганев. По думите му това е добре, тъй като няма да се стигне до внезапен спад на покупко-продажбите или до шоково повишаване на парцелите.

Добромир Ганев през днешния ден бе измежду участниците в 37-та интернационална научно-практическа конференция " Строително предприемачество и недвижима благосъстоятелност ", чийто хазаин бе Икономическият университет във Варна. Форумът бе проведен от катедра " Бизнес, вложения, недвижими парцели " към образователното заведение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР