Украински режисьор Олег Сенцов, освободен в размяна на затворници след

...
Украински режисьор Олег Сенцов, освободен в размяна на затворници след
Коментари Харесай

Олег Сенцов предупреди Европа: Пазете се от Русия

Украински режисьор Олег Сенцов , освободен в замяна на пандизчии след четири години в съветски затвор, предизвести Европа да не се сприятелява с Москва , до момента в който получаваше премия за правата на индивида на Европейски Съюз, оповестява " Ройтерс ".

Сенцов бе задържан в Крим , откакто Русия анексира украинската територия през 2014 година и е отличена с премията " Сахаров ", до момента в който към момента бе в пандиза.

" Това е голяма чест, а също и голяма отговорност . Приемам тази премия като премия за всички украински политически пандизчии , които са били в съветски затвори ", съобщи Сенцов пред Европейския парламент, откакто му бе връчена премията.

" Не имам вяра на Путин и ви приканвам да не му се доверявате. Русия и Путин сигурно ще ви излъгват . Те желаят да видят Украйна на колене ", добави той.

Руски боен съд осъди Сенцов на 20 години в затвор за оптималната сигурност през 2015 година, откакто го призна за отговорен в подпалването на два офиса в Крим , в това число един, принадлежащ на ръководещата политическа партия на Русия.

Той не се призна за отговорен и о съди процеса си като политически стимулиран . Той бе измежду 35 украински арестувани, които бяха разменени на 7 септември в подмяна на еднакъв брой пандизчии.

Наградата, с името с ъветския отстъпник и нуклеарен физик Андрей Сахаров , се присъжда годишно от Европейския парламент в Страсбург на хора, " които са посветили живота си на отбраната на правата на индивида и свободата на мисълта ".
 Олег Сенцов: Не вярвайте, че Русия желае мир
Олег Сенцов: Не вярвайте, че Русия желае мир

„ Путин не се интересува от хората си, единствено от упоритостите си “…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР