Украински пилоти и техници се обучават в съкратени срокове на

...
Украински пилоти и техници се обучават в съкратени срокове на
Коментари Харесай

Украински пилоти се учат да управляват американските изтребители F-16

Украински водачи и техници се образоват в съкратени периоди на ръководство и поддръжка на американските изтребители F-16 в Дания.

Това се случва във военновъздушната база Скридструп на полуостров Ютланд.
Трудно е да бъде надценен бойният ни опит, само че тази стратегия е съкратена. Времетраенето на образованието е доста по-кратко спрямо постоянното образование на всяка страна за F-16 в спокойно време. Въпреки това всички сме стимулирани да се върнем в Украйна и да стартираме да се бием на тези самолети.
Муунфиш " – украински водач

Дания е дала обещание на Украйна 19 изтребителя F-16, като в началото трябваше да ги достави в края на 2023 г, само че след това графикът за предаването им бе продължен до второто тримесечие на 2024-а. Тогава би трябвало да дойдат първите 6 самолета.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи, че страната му се нуждае по-бързо от изтребителите, с цел да може да получи преимущество на бойното поле – надълбоко в тила на съперника.
Когато за пръв път научихме за тази система, изглеждаше ни невероятно да я интегрираме бързо в Украйна. Но в този момент разбирам, че тя пести време. За нас е значимо да се развиваме като страна, като конструкция във Военновъздушните сили, би трябвало да черпим от опита на разнообразни страни, които към този момент са минали през този стадий.
Игор – механик на F-16

Дания е поръчала от Съединени американски щати 27 самолета F-35 за 2.2 милиарда $, които да заменят флотилията от 30 F-16, които са на повече от 40 години. Тази промяна би трябвало да се реализира до края на 2025 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР