Украински пилот на МиГ-29, който още в първия ден на

...
Украински пилот на МиГ-29, който още в първия ден на
Коментари Харесай

Кой е украинският пилот, известен като Призракът от Киев

Украински водач на МиГ-29, който още в първия ден на съветската инвазия, смъква 6 противникови самолета, стана прочут като " Призракът на Киев ". До 27 февруари той към този момент има на сметката си унищожени 10 летящи машини на съветската войска.

Кой е той

Макар интернет да е цялостен със известия за триумфите на украинския водач е малко евентуално да става дума за един човек. Към днешна дата " Призракът от Киев " е повече градски мит, чийто облик служи за покачване на морала измежду украинците.

Официалните украински осведомителни организации също не удостоверяват съществуването на въздушния ас. Бившият украински президент Петро Порошенко обаче разгласява в Twitter фотография на военен водач, потвърждавайки, че това е " Призракът от Киев ". Името му обаче се пази в загадка.

На фото – пілот МіГ-29. Той самий «Привид Києва».

Він викликає жах у ворогів та гордість в українців

Украинското министерство на защитата твърди, че в случай че сведенията бъдат доказани, " Призракът от Киев " може да бъде един от десетките опитни водачи, които незабавно са се върнали във въоръжените сили на Украйна след нахлуването на Русия.

Малко евентуално е обаче сходен ас да е бил в гражданската авиация.

Лъжа и истина

Най-ожесточените борби във войната сред Русия и Украйна се водят на осведомителния фронт. Всяка една от страните дава подправени или мощно пресилени изказвания.

Малко евентуално е украинският ас да е свалил 10 съветски самолета. Също по този начин надали е истина и съветската информация, че той по неточност е свалял украински самолети.



В YouTube се появиха фрагменти на една от успехите на водача, които се оказаха направени в авиационния симулатор Digital Combat Simulator. Качващият намерено съобщи в описанието, че фрагментите не са същински и са просто респект към " Призракът от Киев ". По-късно видеото се показа и от публични украински канали в Twitter.

Том Демерли от авторитетното списание The Aviationist твърди, че " Призракът от Киев " е " образец за странни изкривявания... подсилени от хаоса на войната ".

People call him the Ghost of Kyiv. And rightly so — this UAF ace dominates the skies over our capital and country, and has already become a nightmare for invading Russian aircrafts.
— Ukraine / Україна (@Ukraine)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР