Украински граждани започнаха да се изнасят от хотелите в Слънчев

...
Украински граждани започнаха да се изнасят от хотелите в Слънчев
Коментари Харесай

Огорчени украинци напускат хотелите в Слънчев бряг, някои отиват в Румъния

Украински жители започнаха да се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, до момента в който се чака решение на Националния действен щаб дали програмата за филантропичното им подкрепяне ще бъде удължена. Част от тям считат да заминат за Румъния. Междувременно комисия от Икономическата полиция, чиновници на РПУ в Несебър, Национална агенция за приходите и Агенцията за протекция на детето продължава инспекциите по хотелите за установяването на броя на украинските бежанци.

По непотвърдена информация при инспекциите в част от хотелите в Слънчев бряг, в които са настанени украински жители са открити основни разминавания. Проверките не престават.

В хотела на Виолета Галева в Слънчев бряг комисията е направила броене през вчерашния ден: " Държавата има право да си направи своите инспекции, тъй като споделят, че има огромни разминавания. Нека да се ревизират всички хотели. Обаче 11 индивида влизат, икономическа полиция и част от гостите се заключиха и не смеят да отворят, тъй като мислят, че принудително ги извеждат. Единственото нещо, което желаеме, е страната ясно да каже тези хора на следващия ден ги изведете с куфарите, ще ги откараме в лагери или ще ги изгоним през границата или каквото изобщо мислят да ги създадат. "

Междувременно украински жители започнаха да се изнасят от хотелите.

" Ние отиваме в Румъния, в град Констанца, тъй като там програмата за поддръжка на украинските жители е надеждна до юни. Аз съм с дете и мога да се видя там с мои родственици. " - сподели украинката Лена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР