Украински граждани от Центъра на бесарабските българи в София раздават

...
Украински граждани от Центъра на бесарабските българи в София раздават
Коментари Харесай

Центърът на бесарабските българи с празнични пакети за украински бежанци

Украински жители от Центъра на бесарабските българи в София раздават празнични великденски пакети. Заедно с доброволци, те са се погрижили да зарадват украински фамилии в навечерието на Възкресение.

Великден е повече от празник. В този ден възкръсват още спокойствието и вярата, споделят от центъра на бесарабските българи. Даренията, които вършат през днешния ден за украинските бежанци, са продължение на месечна акция за разпределяне на филантропични пакети ни споделя Владислав Парушев от центъра на бесарабските българи като са се погрижили великденските знаци да участват и в празничните пакети за украинвските жители.

" Вчера успяхме да боядисаме 600 яйца в границите на деня. Тази седмица сме създали по-празнични пакети, с цел да може, доколкото събитията им го разрешават, те да усетят, че има празник ".

Предварително записаните за великденските пакети са 250 украински фамилии, а центърът подарява на двойно повече.

" А това се равнява  горе долу на 1 500 индивида ".

В центъра на бесарабските българи има и доброволци - украинци, избягали от войната, които оказват помощ на своите съграждани - като Мелания.

" Вчера боядисвахме яйца и ги украсихме с три цвята - червен, наследник и жълт. С този ярък празник се надяваме Господ да ни помогне. Благодарим на целия български народ ".

Валентина от Одеса също оказва помощ в центъра.

" Ние записваме всяка неделя и им даваме пакети. Помагаме с движимости, на децата, с информация, юридически съвещания. Пожелавам да се свърши тази война. Да има мир за всички и положително ".

Центърът на бесарабските българи в България разчита на частни дарения и има потребност най към този момент от хранителни артикули. Всеки, който има опция може да го направи в централата им на улица " Цар Калоян " номер осем, София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР