Украинската звезда в сектора за скок на височина Ярослава Магучих

...
Украинската звезда в сектора за скок на височина Ярослава Магучих
Коментари Харесай

Звезди в скока на височина вече не разговарят -

Украинската звезда в бранша за скок на височина Ярослава Магучих е прекратила другарските си връзки с съветската си колежка Мария Ласицкене след нашествието от 24 февруари.

Тогава Руската федерация предприе пълномащабно навлизане в Украйна под претекст “денацификация ”, като даже не назова стореното война, а специфична военна интервенция.

“Нямам никакви взаимоотношения с съветски спортисти. До 24 февруари сме разговаряли, само че по-късно всичко се промени. Никой от тях даже не реагира на войната, не изрече думи за поддръжка. Всички мълчаха ”, разяснява Магучих, която е бронзова медалистка от олимпийските игри в Токио 2020, до момента в който Ласицкене завоюва златото. След финала двете се прегърнаха и позираха пред камерите, само че връзките им към този момент не са същите.

“Много спортисти споделят - това не е наш проблем. Не виждат ли, че страната им води война против Украйна. После споделят - ние нищо не може да създадем. Могат да създадат всичко, най-малкото да изразят позиция. Ласицкене писа до Томас Бах (б.р. президентът на МОК) и то с молба да смъкна глобите от Русия. Много неприятно държание ”, споделя още Магучих.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР