Украинската столица Киев прежива тежка нощ. По улиците на града

...
Украинската столица Киев прежива тежка нощ. По улиците на града
Коментари Харесай

Тежка нощ в Киев. Как изглежда градът след атаката

Украинската столица Киев прежива тежка нощ. По улиците на града са се водили бойни дейности. Това оповестява в изказване градската администрация. Властите споделят, че броят на жертвите "се прецизира ".

На третия ден от съветската инвазия в Украйна бойните дейности се водят и по улиците на Киев. По-рано украинските управляващи предизвестиха, че съветските сили ще се опитат за една нощ да щурмуват столицата и да смъкват нейното управление.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че ще бори в Киев и предизвести украинците, че „ не могат да си разрешат да изгубят “ града и би трябвало да се приготвят за „ доста тежка “ нощ.
 През нощта над града се виждаха детонации и пушек.
В събота министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разгласява фотография в Twitter, на която се виждат вреди на жилищен блок в Киев от съветски ракетен удар.

„ Киев, нашият прелестен, спокоен град, оцеля още една нощ под офанзиви на съветски сухопътни сили и ракети. Една от тях удари жилищен апартамент в Киев. Искам от света: цялостна изолираност на Русия, изпъждане на посланици, петролно ембарго, разрушение на стопанската система й Спрете съветските военни нарушители! ", написа Кулеба.

По-късно се появи и видео, за което се допуска, че демонстрира съветския ракетен удар против жилищната постройка.

А това са провалите, снимани няколко часа по-късно от улицата.
 Няколко жилището в тази постройка са изцяло унищожени.
Според украинските управляващи са били ударени минимум 40 цивилни обекта.
 Украински пожарникар оглежда разрушенията.
Киев посрещна сутринта с пусти улици.
 В града няма придвижване нито на коли, нито на пешеходци.
В събота сутринта Володимир Зеленски разгласява видеозапис, на който се разхожда из улиците на Киев. „ Има доста подправена информация онлайн за това, че приканвам нашата войска да постави оръжие и че има евакуация. Тук съм. Няма да слагаме оръжие. Ще пазиме страната си ", сподели Зеленски.

Русия нахлу в Украйна рано сутринта на 24 февруари, когато съветската войска бомбардира цели до доста украински градове, в това число и до столицата Киев. Руски танкове влязоха в страната от изток, север и юг.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР