Украинската служба за сигурност твърди, че е прехванала телефонен разговор

...
Украинската служба за сигурност твърди, че е прехванала телефонен разговор
Коментари Харесай

Украйна публикува запис, който според нея доказва участие на Русия в пробиването на Нова Каховка

Украинската работа за сигурност твърди, че е прехванала телефонен диалог сред съветски военни, който „ удостоверява “, че Русия стои зад разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “ . и провокира както в украинските територии, по този начин и в окупирани от Русия региони от Украйна.

Украйна и Русия се упрекват взаимно за пробиването на язовирната стена. В петък Службата за сигурност на Украйна разгласиха в аудио запис на телефонен диалог, който съгласно нея е сред съветски военни. Автентичността на записа досега не е без значение доказана.

В записа се чуват гласове, които разискват, че пробиването на язовирната стена е резултат от дейностите на „ група за саботажи “, която цели да попречва дейностите на украинската войска. Един от участниците споделя, че „ не го удариха те [украинците]. Беше наша група за саботажи там “.

В записа се разисква също, че нещата не са минали по проект и провалите са се оказали по-големи, в сравнение с е било планувано.

Украинските служби не показват елементи за участниците в диалога, нито спомагателна информация по кое време и при какви условия е извършен и прехванат.

Украйна обаче стартира следствие за военни закононарушения и „ екоцид “ (от екологичен и геноцид) поради пробиването на стената на язовир „ Нова Каховка “.

„ Като взриви язовира, Руската федерация изрично сподели, че е опасност за целия цивилизован свят “, сподели началникът на Службата за сигурност на Украйна Васил Малюк .

Русия отхвърля обвиняванията, че е виновна за разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “. Москва упреква Киев за случая и твърди, че стената е развалена при украински обстрел.

Русия досега не е коментирала записа, публикуван от Украйна.

Взривът във Водноелектрическа централа " Каховка " стана през нощта на 6 юни и провокира екологична злополука. Украйна, Европейски Съюз и Англия упрекват Русия за случилото се, а Москва 0бвинпва Киев.

Язовирът се намира над град Херсон по поречието на река Днепър край градчето Нова Каховка, което се намира под съветска окупация. Назначеният от Русия началник на „ градската администрация “ Владимир Леонтиев заяви за 5 жертви и 41 ранени след случая.

По последни данни наводнени са 32 обитаеми места и 3625 къщи на десния бряг на река Днепър.
 Kакви са заплахите след гърмежа на язовир  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР