Украинската състезателка по скок височина Ярослава Магучих настоява всички руски

...
Украинската състезателка по скок височина Ярослава Магучих настоява всички руски
Коментари Харесай

Магучих: Вън руснаци и беларуси от спорта

Украинската състезателка по скок височина Ярослава Магучих упорства всички съветски и беларуски спортисти да бъдат изключени от интернационалните надпревари, в това число Олимпиадата в Париж през 2024 година.

Украинката приказва пред медиите съвсем пред централата на Международния олимпийски комитет в Лозана, и добави, че не схваща за какво мненията там са се трансформирали, откакто предходната година МОК настояваше спортистите от двете страни да не вземат участие в спортните шампионати.
 Магучих преодоля 2,01 метра в Рабат
Магучих преодоля 2,01 метра в Рабат

Украинката усъвършенства върха си за сезона

" Томас Бах сподели при започване на войната, че ни поддържа. Но в този момент обстановката в Украйна не се е трансформирала. Защо те трансформираха мнението си? ", сподели Магучих, говорейки за президента на МОК, пред АП преди шампионата от Диамантената лига тази седмица в Лозана.

МОК даде разнообразни препоръки тази година с наближаването на квалификационните надпревари за Олимпиадата в Париж, а предходната седмица Бах подлага на критика държавното управление на Украйна за това, че управляващите в страната обмислят наказания за спортните федерации при присъединяване на шампионати, на които участват руснаци и беларуси.

МОК разгласи в сряда, че е поканил всички лекоатлети, които ще започват на Диамантената лига, да посетят централата в четвъртък - в деня, в който Магучих се състезава, и да беседват с Бах.

Олимпийските спортни федерации през март бяха посъветвани да разрешат на съветските спортисти да вземат участие в надпреварите с безпристрастен статут и без техния байрак, химн или национални цветове.

Защитата на съветските спортисти, като в същото време се базира на правата на индивида, е недопустимо за Магучих, олимпийска бронзова медалистка от Игрите в Токио 2020.

" Много е мъчно да се състезаваш с хора, които унищожиха страната ти. Наистина всеки ден руснаците нанасят ракетни офанзиви на всички територии на Украйна. Не знам какво повече би трябвало да създадем, тъй като ние приказваме и демонстрираме какво вършат. Но, несъмнено, имаме хора, които ни поддържат и които схващат цялата обстановка ", сподели 21-годишната атлетика, която е родом от Днепър, която в този момент живее и тренира в Белгия.

" Остава ни една година преди Олимпиадата. Ще създадем всичко допустимо руснаците и беларусите да не бъдат позволени до Игрите в Париж ", добави тя.

Махучих и другите украинки не би трябвало да се тормозят, че ще се състезават против руснаци или беларуси, тъй като Световната атлетика зае най-твърдата позиция на изключването им.

" Много съм признателна на Себастиан Коу, тъй като той има ясна и безапелационна позиция по въпроса ", сподели Махучих за президента на Световната атлетика и легенда на английската атлетика, който завоюва първия от златните си медали на 1500 метра в Москва 1980.

Магучих има доктрина за какво салдото се е трансформирал във връзка с руснаците.

" Знаем, че в комисиите на Международния олимпийски комитет има много руснаци. И те, несъмнено, избраха това ", сподели тя, без да посочва легендата в овчарския скок Елена Исинбаева, която е член на МОК, определен от спортистите от 2016 година насам.

Магучих сподели, че не е очаквала и не е имала време да се срещне тази седмица със чиновници на МОК. Тя ще взе участие в старта на скок височина в четвъртък, който ще се организира като независимо събитие от Диамантената лига в центъра на града. Основната част от шампионата е планувана за петък на именития олимпийски стадион в Лозана.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР