Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни

...
Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни
Коментари Харесай

Денвър изравни серията с Минесота

Защитаващият купата си в НБА тим на Денвър Нъгетс изравни полуфиналната серия в Западната конференция, откакто реализира втора победа като посетител над Минесота.

Никола Йокич вкара 16 от всичките си 35 точки в четвъртата част, а Аарън Гордън добави 27, откакто имаше сполучливи 11 от 12 стрелби от игрови обстановки. Така след 115:107, Нъгетс чакат петата среща в четвъртък в своята зала.

Джамал Мъри приключи с 19 точки за спечелилите, като 12 от тях вкара в последния интервал от мача. Но силата му пристигна от последната секунда на първото полувреме, когато вкара от централната линия в миг, когато звучеше финалната сирена и направи резултата 64:49 за своите. Всъщност преднината на Денвър съвсем от самото начало имаше двуцифрено изражение, като се изключи началните минути на второто полувреме.

Антъни Едуардс вкара 44 точки в ново грандиозно показване за Минесота, което се оказа и клубен връх за мач от елиминациите с 16 сполучливи от 25 стрелби от игра. Но макар преимуществото в битките 42-31, Вълците бяха победени в личната си зала за втори следващ път.

Без да свети изключително, Майк Конли вкара 15 точки, Карл-Антъни Таунс означи едвам пет коша от 18 стрелби от игра, завърши с 13 точки, само че и 12 битки. Руди Гобер се живна в края на срещата с 11 точки и да вземе 14 битки.

В Индианаполис домакините реализираха втората си най-изразителна победа в плейофите, сразявайки Ню Йорк със 121:89 и серията в източния полуфинал към този момент е 2-2 победи. Тайризи Халибъртън вкара 20 точки, Ти Джей Макконъл добави 15 и 10 асистенции за Индиана Пейсърс, които влязоха в плейофите от 6-ото място.

Халибъртън също по този начин взе 6 битки, направи пет подавания и вкара четири тройки. Гостите от Никс, които одобряват петата среща, не се показаха на равнището от първите срещи, както и от първия кръг.

Накрая те завършиха единствено с трима играчи с двуцифрени индикатори. Алек Бъркс приключи с 20, Джейлън Брънсън вкара 18 – най-малкото му в тези плейофи, а Дюс Макбрайд приключи с 16. Тимът като цяло стреля 33,7% от полето, 18,9% от зоната за 3 точки.

Също по този начин за тях това е четвъртата най-сериозна загуба в плейофите след провалянето с 41 точки от Чикаго през 1990-а, с 40 от Филаделфия през 1978-а и с 35 от Детройт през 1990-а година.

Индиана Пейсърс и Ню Йорк Никс се изправиха в четвъртия дуел от своята серия. Домакините в " Кейнбридж Фийлдхаус " излязоха пределно мобилизирани и реализираха впечатляваща победа със 121:89 (34:14, 35:27, 32:22, 20:26). По този метод те изравниха серията на 2:2 победи.

Индиана взе самодейността още през цялото време и освен не я изпусна, само че постепенно и методично трупаше голяма преднина в резултата, която при започване на последната четвърт доближи до над 40 точки. В края " пешеходците " леко отпуснаха газта и дадоха късмет на противника си най-малко малко да се отсрами и да направи загубата си една концепция по-почетна.

Цели шестима играчи на домакините приключиха с по над 10 точки. Най-резултатен бе Тайрийз Халибъртън с 20, Тимъти Джон МакКонъл бе с 15, а Паскал Сиакам и Оуби Топин се отчетопа с по 14. За гостите се отличи Алек Бъркс с 20 точки, Джейлън Брънсън вкара 18, а Майлс МакБрайд 16, като те бяха единствените трима с двуцифрен актив от точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР