Украинската писателка Виктория Амелина, , стана 13-ата жертва на атаката,

...
Украинската писателка Виктория Амелина, , стана 13-ата жертва на атаката,
Коментари Харесай

"Трябва да снимам сина си, а документирам войната. Защо?": Украинска писателка е 13-ата жертва от Краматорск

Украинската писателка Виктория Амелина,, стана 13-ата жертва на офанзивата, заяви Би Би Си.

Амелина е умряла в събота, само че новината беше обявена от писателската неправителствена организация " ПЕН Украйна " в понеделник.

" Смъртта й е породена от несъвместими с живота контузии, които тя получи по време на съветската бомбардировка на ресторанта в Краматорск ", показва организацията.

Тридесет и седем годишната Амелина пострада по време на вечеря в ресторанта " Рия Пица ", известен измежду военните, доброволците и публицистите. Тя е била в заведението като компаньон на група колумбийски писатели и публицисти, които пътували към фронта, с цел да видят с очите си войната.

 Ударът в Краматорск раздруса Колумбия, Киев ще съди Ударът в Краматорск раздруса Колумбия, Киев ще съди " съветски разузнавач "

Тя е била приета в болница с фрактури в региона на основата на черепа.

13 души, измежду които три деца, починаха при офанзивата, за която Москва твърди, че е била ориентирана към украински мобилен команден център, който е бил сполучливо погубен. Повече от 60 души бяха ранени.

Амелина беше един от най-известните млади романисти в Украйна. Тя стартира да документира военни закононарушения след съветската инвазия в Украйна, като работи и с деца покрай фронтовата линия.

 След началото на войната Амелина се заема с документирането на съветски военни закононарушения. На тази фотография от
© Twiter @Victoria Amelina

След началото на войната Амелина се заема с документирането на съветски военни закононарушения. На тази фотография от " Туитър " профила й тя снима разрушена от ракета жилищна постройка

Миналата година тя откри дневника на детския публицист Володимир Вакуленко, който беше похитен и погубен от съветските войски в град Изюм скоро след началото на войната.

Първата й нехудожествена книга на британски, War and Justice Diary: Looking at Women Looking at War ( " Дневник за война и правдивост: Гледайки дамите, гледащи към войната " ) следва да бъде оповестена.

В " Туитър " профила си тя е закачила този пост, съпроводен от фотография, на която снима разрушена от ракета жилищна постройка:

" Аз съм украински публицист. Имам портрети на велики украински поети в чантата си. Изглеждам по този начин, като че ли би трябвало да фотографирам книги, изкуство и дребния си наследник. Но удостоверявам военните закононарушения на Русия и чувам звука на обстрела, а не стихове. Защо? "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР