Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на руски удар

...
Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на руски удар
Коментари Харесай

13-ра жертва след взрива в Краматорск: Почина известна украинска писателка

Украинската писателка Виктория Амелина, ранена по време на съветски удар по пицария в Краматорск в Източна Украйна умря от раните си, съобщи Франс прес.
Прочетете още
Амелина е умряла в събота, само че новината бе обявена от неправителствената организация " ПЕН Украйна " през днешния ден. Писателката е умряла в болница в Днепър.

" Смъртта й бе породена от несъвместими с живота контузии, които тя получи по време на съветската бомбардировка на ресторанта в Краматорск ", показва организацията.

Тридесет и седем годишната Амелина пострада по време на вечеря в ресторанта " Рия Пица ", известен измежду военните, доброволците и публицистите. Тя бе приета в болница с доста фрактури в региона на основата на черепа. В ресторанта Амелина била с трима колумбийски представители, които също бяха ранени.

Със гибелта на писателката жертвите на удара в Краматорск към този момент са 13.

Амелина бе авторка на романи, превеждани на няколко езика. Родена в Лвов, от началото на съветската инвазия в Украйна тя разшири работата си оттатък литературата и документираше съветските военни закононарушения в окупираните територии, напомня " ПЕН Украйна ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР