Украинската криза (войната в Украйна) може да се разрасне в

...
Украинската криза (войната в Украйна) може да се разрасне в
Коментари Харесай

Москва: Заради авантюрите на НАТО войната в Украйна може да се разрасне

" Украинската рецесия (войната в Украйна) може да се разрасне вследствие на авантюристичните дейности на страните от НАТО ". Това е декларирал заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, предават РИА Новости и " Фокус ".

По думите му изказването на френския президент Еманюел Макрон за вероятното изпращане на войски в Украйна " демонстрира готовността да се тръгне по пътя на ескалацията в миг, когато самият Запад търпи стратегическо проваляне ". Грушко е оценил, че сходни думи са неприемливи.

" Поради авантюристичните дейности даже на една или две страни от НАТО, " украинската рецесия " може да се популяризира оттатък географските си граници и да придобие напълно други измерения ", е декларирал съветският посланик.

Той е показал че, обстановката в връзките сред Русия и НАТО се утежнява " предсказуемо и съзнателно ".

" НАТО стартира хибридна война против Русия. Вашингтон и неговите спътници направиха всичко, с цел да сведат нашите канали за съдействие и разговор до сериозно нулево равнище ", е коментирал още Грушко.

Според него обаче " Москва не има намерение да влиза във боен спор с алианса ".

" Готов ли е военният блок за открит спор с Русия – това би трябвало да бъдат питани самите представители на НАТО. Във всеки случай ние нямаме такива планове към страните членки на алианса ", е декларирал съветският посланик.

В същото време той е подчертал, че " нито една опасност от НАТО за сигурността на Русия няма да остане без отговор ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР