Украинска ракета от зенитно-ракетен комплекс С-300 падна на територията на

...
Украинска ракета от зенитно-ракетен комплекс С-300 падна на територията на
Коментари Харесай

Минск: Украинска ракета С-300 е свалена от беларуската противовъздушна отбрана

Украинска ракета от зенитно-ракетен комплекс С-300 падна на територията на Беларус , заяви беларуската организация БелТА, представена от международните организации.

Инцидентът е станал през днешния ден сред 10:00 и 11:00 ч. За произшествието е бил неотложно осведомен президентът Александър Лукашенко .

По информация на организацията се преглеждат две версии: " рухването на ракетата на територията на Беларус е аналогично на неотдавнашния случай в Полша " и това, че ракетата е била свалена от противовъздушна защита на Беларус.

Беларуското министерство на защитата заяви за ТАСС, че към този момент не разяснява случая. На мястото работят експерти от Следствения комитет, министерството на вътрешните работи и на отбранителното ведомство. Засега няма сведения за потърпевши .

Ройтерс отбелязва, че рухването на ракетата е станало по време на една от най-големите съветски ракетни офанзиви против Украйна от началото на войната, и добавя, че все още, когато е станало това, 10-11 ч. Русия е изстрелвала десетки ракети по Украйна.

Отломки от ракета са открити в региона на село Горбаха в Ивановски регион, Брестка област. " При първичния оглед е открито, че отломките са от зенитна управляема ракета С-300, изстреляна от територията на Украйна ", добави беларуското министерство на защитата.

БелТА уточни, че ракетата е пристигнала от украинска територия и разгласява фотография, за която отбелязва, че на нея са показани разпръснати парчета от ракета С-300 в земеделска равнища.
С-300 е система за противоракетна защита от времето на Съветския съюз, употребена от Русия и Украйна. Миналия месец, ракета, за която се предполагаше, че е изстреляна от същата система, падна в Полша.

Киев употребява комплексите С-300, с цел да прехваща съветските ракети, а Русия наподобява употребява модифицирани ракети С-300, с цел да нападна наземни цели - нещо, което съгласно анализатори може да е симптом, че запасите ѝ от ракети понижават.

Минск разреши на Москва да употребява територията на Беларус като плацдарм за нашествието в Украйна през февруари, само че упорства, че не взе участие във войната и че не има намерение да взе участие и за в бъдеще.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР