Украинска делегация посети Израел, за да поиска помощ за изграждането

...
Украинска делегация посети Израел, за да поиска помощ за изграждането
Коментари Харесай

Украйна се опитва отново да получи оръжия от Израел

Украинска делегация посети Израел, с цел да изиска помощ за построяването на система за предизвестие за ракетни офанзиви , която Израел се твърди,че бил заречен да сътвори за Украйна, написа Times of Israel, като се базира на известия на израелския " Канал 13 "

Украинската делегация също е поискала от Израел доставка на оръжие , което, предоставяйки единствено филантропична помощ и защитно съоръжение.

Съобщава се, че Израел се е опитал да резервира визитата на украинците в загадка, с цел да избегне напрежение с Москва.

Израел поредно отхвърля настояванията на Киев за отбранителни оръжия, изключително системи за противоракетна защита, които могат да бъдат употребявани за отбиване на съветските въздушни удари. Вестникът отбелязва, че отводът на Израел се преглежда като опит на Тел Авив да поддържа работни връзки с Москва заради обстоятелството, че Русия управлява въздушното пространство на Сирия, където израелските самолети правят стотици полети .

Заявките на Киев за системи за противовъздушна защита и обществените рецензии на Киев за отводите да ги достави са свързани с обстоятелството, че Русия употребява ирански дронове против инфраструктурата на Украйна.
 Ще трансформират ли иранските дронове в ръцете на Русия позицията на Израел?
Ще трансформират ли иранските дронове в ръцете на Русия позицията на Израел?

Въпросът за военната помощ за Украйна може да стане предпочитан единствено при постоянна коалиция и след изборите за Кнесет на 1 ноември

В началото на ноември министърът на защитата на Израел Бени Ганц съобщи, че страната му не разполага с задоволителен индустриален потенциал за доставка на системи за противовъздушна защита на Украйна. Според него Израел е подготвен да продължи да доставя Киев с невоенно защитно съоръжение, а също по този начин може да помогне на украински експерти в създаването на нова гражданска система за ранно предизвестие за въздушни офанзиви.
 NYT: Израел дал на Украйна разследващи данни за битка с иранските дронове
NYT: Израел дал на Украйна разследващи данни за битка с иранските дронове

Неофициална подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР