Украинец беше осъден на 13 години и седем месеца затвор

...
Украинец беше осъден на 13 години и седем месеца затвор
Коментари Харесай

В САЩ осъдиха украинец за участие в хакерска схема на стойност 700 милиона долара

Украинец беше наказан на 13 години и седем месеца затвор в сряда за присъединяване си в провеждането на над 2500 офанзиви с програмен продукт за откуп и изнудване за над 700 милиона $, заяви Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от " Ройтерс ".

24-годишният Ярослав Васински също беше наказан да заплати над 16 милиона $ реставрация , оповестиха от отдела.

Отделът сподели, че Васински е направил офанзивите със софтуерът  Sodinokibi/REvil , и е излагал обществено данните на жертвите, които отказвали да платят откуп.

" Днес тясното съдействие на ФБР с нашите международни сътрудници още веднъж подсигурява, че киберпрестъпник, който е считал, че е отвън нашия обхват, ще се изправи пред следствията от дейностите си ", сподели шефът на ФБР Кристофър Рей в изказване.

Отделът по-рано сподели, че Васински евентуално е виновен за офанзива с рансъмуер през юли 2021 година срещу Kaseya - снабдител на програмен продукт от Флорида.

Украинският жител беше упрекнат в опит за навлизане в Kaseya с цял да разпространи рансъмуер до 1500 клиенти на Kaseya, сподели Министерството на правораздаването.

" Използвайки рансъмуер, злонамерени участници от цялостен ​​свят могат да сковават американските компании за няколко минути ", сподели Лейга Симонтън, американски прокурор за Северния окръг на Тексас, където беше съден Васински.

Васински, който беше екстрадиран в Съединените щати от Полша, преди този момент се призна за отговорен по обвинителен акт от 11 точки , обвиняващ го в скрит план за осъществяване на машинация и обвързвана активност по отношение на компютри, щета на предпазени компютри и скрит план за осъществяване на пране на пари.
 СБУ задържа проруски хакери, имитрали сметките на украинските служби
СБУ задържа проруски хакери, имитрали сметките на украинските служби

Те създавали по 1000 подправени сметки в обществени мрежи и месинджъри, с цел да популяризират дезинформация в интерес на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР