Указът за въвеждането на механизма за разследване на главния прокурор

...
Указът за въвеждането на механизма за разследване на главния прокурор
Коментари Харесай

Указът за механизма за разследване на главния прокурор е подписан, обяви Крум Зарков

Указът за въвеждането на механизма за следствие на основния прокурор е подписан от президента. Това излиза наяве от пост на правосъдния министър Крум Зарков на страницата му във Facebook. Министърът споделя, че след подписа на президента Румен Радев върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, той към този момент е подпечатал закона. Така остава единствено обнародването му в " Държавен вестник ", с цел да влезе в действие.

" Току-що сложих държавния щемпел на указа на президента за обявяване в държавен вестник на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за следствие на основния прокурор ", написа Зарков.

Съобщението на правосъдния длъжностен министър идва на фона на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което се разисква първото искане по предварителното освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор . Досега, с цел да се случи отстраняването бяха нужни 17 гласа на кадровиците, а с измененията към този момент ще са задоволителни 13 гласа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР