Указът на руския президент Владимир Путин от 1 декември вероятно

...
Указът на руския президент Владимир Путин от 1 декември вероятно
Коментари Харесай

ISW: Защо увеличават руската армия

Указът на съветския президент Владимир Путин от 1 декември евентуално е публично самопризнание на настоящата бройка на съветската войска, а не заповед за неотложно увеличение на броя ѝ. Той подписа декрет за увеличение на формалната последна бройка на съветската войска от 2,039 милиона души на 2,209 милиона души и общия съветски военен личен състав от 1,15 милиона на 1,32 милиона.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи на 9 ноември, че съветската войска е наела 410 000 военнослужещи по контракт, доброволци и наборна военна работа от 1 януари 2023 г ., а на 1 декември съобщи, че съветската войска е наела над 452 000 военнослужещи от 1 януари насам.

Руското държавно управление разгласи през септември 2022 година, че съветската войска ще активизира 300 000 души личен състав според указа на Путин за частична готовност.

Генералният секретар на НАТО  руските сили са дали над 300 000 жертви (убити и ранени служители) в Украйна от началото на войната през февруари 2022 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.
 Путин усили числеността на съветската войска до 1,32 милиона бойци Обновена
Путин усили числеността на съветската войска до 1,32 милиона бойци

Буксуващата " специфична военна интервенция в Украйна " и разширението на НАТО са повода за решението

Продължаващите криптомобилизация (като набиране на доброволци и принуждаване на мигранти да влизат в съветската армия), частична готовност, броят на съветския личен състав, завършващ военна работа, както и съветските загуби в Украйна правдоподобно регистрират чистото нарастване от 170 000 бойни чиновници сред 25 август 2022 година и 1 декември 2023 година

Съобщава се, че покритието на украинската противовъздушна защита по фронтовата линия подтиква съветските сили да разчитат повече на отдалечени удари с плъзгащи се бомби. Говорителят на украинската Таврийска група въоръжени сили полковник Александър Щупун съобщи на 3 декември, че украинските сили смъкват съветски щурмови хеликоптери , като хеликоптери Ка-52 и Ми-24, незабавно щом влязат в обсега на украинските системи за противовъздушна защита.

Щупун съобщи, че тази украинска противовъздушна защита е предиздвикала съветските сили да употребяват щурмови самолети Су-35 и Су-34 за нанасяне на отдалечени удари от 50 до 70 километра зад линията на бойно стълкновение.

Руските сили дейно използваха хеликоптери за отбрана против украинските контранастъпателни интервенции в западната Запорожка област през лятото на 2023 година , само че понижиха потреблението на вертолетни самолети след свалянето на хеликоптери Ка-52 в региона в средата на август 2023 година

Изявленията на Щупун са в сходство с тези наблюдения, както и с увеличеното съветско потребление на плъзгащи се бомби по цялата фронтова линия, изключително в Южна Украйна.

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Игнат съобщи на 3 декември, че украинската противовъздушна защита по сходен метод подтиква съветските сили да усилят потреблението на планиращи бомби KAB, защото планиращите бомби FAB изискват съветските самолети да летят в обсега на украинската противовъздушна защита.

Игнат добави, че бомбите KAB са неточни и че заради това съветските сили изстрелват огромен брой плъзгащи се бомби , с цел да ударят украински цели.

Руската авиация изстрелва към 100 плъзгащи се бомби приблизително по украински цели по фронтовата линия всеки ден и съобщи, че Украйна се нуждае от системи за противовъздушна защита с огромен обхват и изтребители F-16, с цел да се опълчи на актуалната опасност от съветската авиация.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че съветските системи за противовъздушна защита също лимитират украинските интервенции по фронта, по-специално съветските зенитно-ракетни системи (SAM) SA-15 TOR с дребен обхват.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че съветските сили употребяват ЗРК SA-15, с цел да обезпечат прикритие на съветските сухопътни сили на фронтовата линия и дейно са ги употребявали за противопоставяне на интервенциите на украински дронове.
 Украйна удостовери видео с екзекуция на свои военни от руснаци
Украйна удостовери видео с екзекуция на свои военни от руснаци

На видеото се вижда по какъв начин няколко мъже държат под прицел входа на землянката

Украински публични лица приканиха интернационалните организации да проверяват видеозаписи, оповестени на 2 декември, показващи по какъв начин съветските сили убиват предаващи се и съгласно известията невъоръжени украински бойци. Руски източник разгласява фрагменти на 2 декември, показващи по какъв начин съветски сили прострелват двама украински бойци, откакто те се предадоха покрай Степове (3 км северозападно от Авдeевка).

Омбудсманът на украинската Върховна рада по правата на индивида Дмитро Лубинец се обърна към Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации за следствие на това нарушаване на интернационалното право, а представителят на украинската Таврийска група сили полковник Александър Щупун съобщи на 3 декември, че украинските управляващи ще дадат доказателства на военното закононарушение до съответните интернационалните институции.

Главната прокуратура на Украйна заяви, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е почнала досъдебно произвеждане за наказателно произвеждане за нарушавания на Наказателния кодекс на Украйна.

Няколкo блогъри отхвърлиха видеото и обвиняванията против съветските сили.
 Русия отново нападна Украйна с дронове
Русия отново нападна Украйна с дронове

10 от 12 дрона са свалени, изстреляна е крилата ракета, която не е достигнала задачата си

Атакуването на бойци, приети за отвън бойни дейности, изключително в това число тези, които ясно са изразили желание да се предадат, е нарушаване на член 41 от Женевската спогодба за отбрана на жертвите от интернационалните въоръжени спорове.

Руските сили нанесоха серия от удари с ракети и безпилотни летателни апарати в нощта на 2 против 3 декември . Украински военни оповестиха, че съветските сили са изстреляли 12 дрона Shahed от Приморско-Ахтарск, Краснодарски край, и една ракета Х-59 от Белгородска област и тази украинска противовъздушната защита смъкна 10 от безпилотните самолети над Николаевска и Хмелницка област, както и ракетата Х-59.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските сили са изстреляли безпилотните самолети на талази.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветската авиация, дронове, ракети и артилерия са блъснали украински команден пункт в Днепропетровска област; хранилища за гориво покрай Миргород, Полтавска област и град Хмелницки; и склад за муниции в Николаевска област.

Руското държавно управление евентуално продължава опитите да цензурира родственици на мобилизирани съветски военнослужещи в обществените медии от угриженост за вероятното негативно влияние на техните митинги върху към момента необявената президентска акция на съветския президент Владимир Путин през 2024 година BBC Русия заяви на 3 декември, че онлайн ботове, употребяващи подправени имена и профилни фотоси, упрекнаха родственици на мобилизирани съветски чиновници в техния канал в Telegram " Пътят към дома " във връзки със затворения съветски опозиционер Алексей Навални и неговата Фондация за битка с корупцията.

Групата " Път към дома " преди този момент издаде манифест на 27 ноември, призоваващ за връщане на активизирания личен състав и завършек на " безсрочната " готовност.
 Русия поразила украинския команден център за Противовъздушна отбрана в Днипро
Русия поразила украинския команден център за Противовъздушна отбрана в Днипро

Нанесени са комбинирани удари от оперативно-тактическата и армейската авиация, дронове, ракетни войски и артилерия

Роднини на мобилизирани военнослужещи също неведнъж се обръщат към съветското държавно управление и военни за освобождение на техните родственици от военна работа и за по-добро отношение към мобилизираните военнослужещи в съветската войска, а съветското държавно управление поставя старания да цензурира тези претенции и недоволства и да предотврати близки на мобилизирани да стачкуват обществено. Съобщава се, че президентската акция на Путин няма да се концентрира върху войната в Украйна и Кремъл евентуално счита роднините на активизирания личен състав за обществена група, която може да съставлява една от най-големите закани за акцията му.

Известен съветски блогър твърди, че е дал " майсторски клас " на ръководителите и чиновниците по връзките в съветския държавен защитителен конгломерат Rostec, евентуално в поддръжка на изпитание, което разрешава на съветското държавно управление да възстановява войната, без да намесва директно Кремъл. Каналът Rybar Telegram твърди, че неговият създател Михаил Звинчук е дал " майсторски клас ", който включва разбор на 23 акаунта в Telegram на съветски предприятия и полемика за смисъла на Telegram и други обществени медии за реализиране на резултати.

Звинчук предложи на Rostec да усили обсега на своите индустриални процеси, да модернизира методите си за рекламиране на техните артикули и да хуманизира корпорацията. Много от дъщерните сдружения на Rostec вземат участие в напъните на съветското Министерство на защитата да усили производството, с цел да подкрепи дългите военни старания на Русия в Украйна.

Rostec и неговите дъщерни сдружения, употребяващи Telegram за разпространение на продуктите, биха помогнали за нормализиране на съживяването на съветската и съветските дълги военни старания пред съветската общност, без непосредствено да приписват това нормализиране на Кремъл. Кремъл поредно не съумява да приведе съветското общество във военновременна основа и е малко евентуално да го направи в близко бъдеще, защото съгласно известията Кремъл се стреми да омаловажава войната, до момента в който се приготвя за съветските президентски избори през 2024 година

" Майсторският клас " на блогъра съставлява път, посредством който Кремъл може в допълнение да се възползва от блогърите и демонстрира по какъв начин вероятните финансови тласъци биха могли да смекчат рецензиите към съветското управление. Кремъл се опита да притегли подбрани блогъри, в това число Рибар, а Звинчук е единственият изтъкнат съветски блогър, получил държавна премия от съветския президент Владимир Путин за репортажи за война.
 ISW: Кремъл вербува блогъри за идеята си с властови позиции
ISW: Кремъл вербува блогъри за идеята си с властови позиции

Продължават мобилизацията, репресиите против дезертьори и депортацията на украинци

Кремъл поредно се бори да организира ефикасни осведомителни интервенции в Русия от началото на войната и може да се стреми да употребява повече блогъри, с цел да помогне за възстановяване на провеждането на осведомителните интервенции на Кремъл, ориентирани към локалната аудитория.

Рибар разгласява предложения за дарения няколко пъти седмично и също по този начин популяризира компании, свързани с първия заместник-ръководител на съветската президентска администрация Сергей Кириенко и съветски медии.

Русия продължава да употребява Руската православна черква (РПЦ), с цел да индоктринира съветските деца в съветския шовинизъм и да сложи условия за дълготрайни старания за генериране на мощ. Издателството на Московската патриаршия на РПЦ продава детски разказ " Да живееш: да служиш на родината ", който приготвя децата да служат в съветската войска, употребявайки националистически и религиозни идеали.

Книгата включва глави за: " Свети отци за войната, мира и съветската войска " ; " Няма живот във война без копаене; " " Бойна подготовка: мощ, смелост и умелост " и " Руската земя е под Бога ".

Руските окупационни чиновници не престават да укрепват подкрепяната от Кремъл партия " Единна Русия " в окупирана Украйна преди президентските избори в Русия през март 2024 година Окупационният началник на Херсонска област Владимир Салдо взе участие в конференция за клона на Херсонска област " Единна Русия " в окупирания Хеническ на 2 декември и съобщи, че има 6500 членове и поддръжници на " Единна Русия " в окупираната Херсонска област, в това число 200 длъжностни лица на регионално и локално равнище.

Украинският противодействуващ център заяви на 3 ноември, че съветските окупационни чиновници се пробват да употребяват дейностите на Обединена Русия в окупирана Украйна, с цел да генерират поддръжка измежду локалните поданици и да легитимират съветската окупация.

Украинският противодействуващ център заяви на 3 декември, че съветските окупационни управляващи са депортирали принудително 100 украинци от окупираната Херсонска област в Русия според схеми за евакуация през ноември 2023 година

Руските окупационни чиновници рутинно употребяват прикритието на евакуации, здравно лекуване, благоприятни условия за отмора и просветителни стратегии, с цел да депортират поданици от окупирана Украйна в Русия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР