Уж популистката идея да се смени Националния празник от 3

...
Уж популистката идея да се смени Националния празник от 3
Коментари Харесай

Малцинството ли ни управлява? Вижте либерален или консервативен е българинът

Уж „ популистката ” концепция да се смени Националния празник от 3 март на 24 май не се нрави на близо 78% от хората

Повече леви, или повече десни са настроенията в България? Противно на упованията наподобява консервативното у нас надвива над демократичното и това става извънредно ясно от ненадейно изследване, извършено от „ Галъп ”.

Макар да не е разказано хора от кои градове са интервюирани по метода „ лице в лице ”, броя е забележителна - малко над 800 индивида, което би могло да се назова, най-малко ненапълно, „ представителна извадка ”.

Въпросите са свързани главно със събитията от последните месеци в политически проект. Ето по какъв начин мисли народът:

35.7% от интервюираните утвърждават преместването на Паметника на Съветската войска, до момента в който 40.3% са несъгласни с решението. 24% не доста да вземат решение.

66.9% от запитаните изрично утвърждават кръщаването на Летище София на името на Васил Левски. 14.2% не харесват тази концепция, а 18.9% не знаят.

Глупавата тематика с това къде да бъде Народното събрание среща 51.5% непукисти. 21.6% утвърждават то да остане за непрекъснато в някогашния Партиен дом, до момента в който на 26.9% подобен процес на събитията не им се нрави.

54.1% утвърждават хорото пред Народния спектакъл, провело се неотдавна. 14.4% не го харесват (подозрително доста числата припомнят на тези за именуването на Летище София на Васил Левски), а 31.5% не могат да преценяват.
40.3% от интервюираните харесват коледната декорация в София, до момента в който 21.8% не. Останалите не знаят.

Издигането на пилона в Рожен с националното знаме в Родопите се харесва на 74.3% от запитаните. 12.3% са срещу, а 13.4% не се интересуват.

Против краткотрайното затваряне на Руската черква в София се афишират 62.7% от интервюираните. 12% са твърдо „ за ”, а 25.3% са „ въздържали се ”.

Въпросът за промяната на Националния празник от 3 март на 24 май също е доста внушителен. 77.9% от интервюираните са изрично срещу, едвам 10% утвърждават концепцията, а 11.8% не се интересуват от тематиката.

В изследването на „ Галъп ” следват по-икономически въпроси, свързани въпреки всичко с политиката. Става въпрос за приемането на страната ни в Шенген. Ето по какъв начин дават отговор хората, сложени пред 3 разнообразни разновидността.

От анкетата могат да се създадат ясни заключения. Българинът е по-скоро закостенял, а не демократичен. Харесва си националните герои и националния празник, а по-скоро малцинство са тези, които отхвърлят всичко в модерната история на страната от последното столетие.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР