Уимбълдън, втори кръгИга Швьонтек – Лесли Патинама Керкова 6-4, 4-6,

...
Уимбълдън, втори кръгИга Швьонтек – Лесли Патинама Керкова 6-4, 4-6,
Коментари Харесай

Швьонтек имаше проблеми, но не допусна изненада


Уимбълдън, втори кръг

Ига Швьонтек – Лесли Патинама Керкова 6-4, 4-6, 6-3

Ига Швьонтек усили серията си от следващи победи на 37, само че днешният ѝ триумф не пристигна по никакъв начин елементарно. Световната №1 трябваше да постави много старания, с цел да завоюва под напрежение трисетов конфликт и да в профил „щастливата губеща“ Лесли Патинама Керкова във втори кръг на Уимбълдън. С тази победа Швьонтек усъвършенства достижението за най-вече следващи победи на Моника Селеш, записано през 1990, и изравни това на Мартина Хингис от 1997.

В идната фаза Швьонтек ще се изправи против Ализе Корне.

Полякинята направи единствено една двойна неточност против осем на съперничката си, като в това време пласира над два пъти поведе уинъри (31-15). Швьонтек завоюва 68% от точките си на пъри сервис (41/60) и осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), до момента в който Керкова оползотвори три от своите пет брейкпойнта (60%).

Двете съпернички си размениха по един брейк при започване на мача, след което Керкова съумя да реализира нов пробив и да поведе с 4-2. С напредването на сета обаче Швьонтек се приспособява към играта на нидерландката и успяваше все по-ефективно да противодейства на офанзивите ѝ, като в това време форхендът на международната №1 стартира да затруднява доста съществено нейната съперничка. Това оказа помощ на полякинята да обърне резултата и да поведе в мача след 6-4.

Швьонтек на няколко пъти поведе във втория сет, само че Патинама Керкова проби първа след няколко доста положителни офанзиви с бекхенд по правата, след което избави точка за пробив и усили преднината си на 5-3. Това се оказа повратният миг в сета, защото нидерландката запази преднината от два гейма и се наложи с 6-4.

Световната №1 се озова в доста сложна обстановка при започване на заключителната част, като ѝ се наложи да избави два следващи брейкпойнта, преди в последна сметка да завоюва подаването си. Патинама Керкова изравни, само че след това Швьонтек наложи непостижимо за съперничката си движение и записа пробив, след който поведе безапелационно с 4-1. Този брейк се оказа последният в мача и полякината победи с 6-4, 4-6, 6-3 по-късно повече от два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР