Уимбълдън, трети кръгНик Кирьос – Стефанос Циципас 6-7(2), 6-4, 6-3,

...
Уимбълдън, трети кръгНик Кирьос – Стефанос Циципас 6-7(2), 6-4, 6-3,
Коментари Харесай

Кирьос отново победи Циципас в наелектризиращ мач


Уимбълдън , трети кръг
Ник Кирьос – Стефанос Циципас 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7)


Ник Кирьос още веднъж победи Стефанос Циципас и по този начин доближи до втората седмица на Уимбълдън. Австралиецът записа четвърти триумф в петия си дуел против гърка като този бе и първи в шампионат от Големия шлем.

Двамата прекараха 3 часа и 17 минути на корта за четири сета, в които Кирьос надви след 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7).

Както се очакваше, тенисът бе придружен от доста страсти и от двамата, кавги, апели за дисквалификация, наказателни точки, удари в тялото и липса на привет след дуела.

Нивото на игра също бе високо като на фона на показаното триумфът на австралиеца бе законосъобразен. Той осъществя единствените два пробива в мача като имаше и общо 14 благоприятни условия по отношение на единствено 5 за Циципас, от които 4 бяха в последния сет.

Кирьос осъществя 61 уинъра по отношение на 31 непредизвикани неточности като в последна сметка реализира 10 точки повече по отношение на противника си.

„Честно казано бе адска атмосфера. Победих го преди две седмици и бях любимец, само че знаех, че ще е доста мъчно. Той знае по какъв начин да играе против мен. Беше доста мъчно. Супер благополучен съм да продължа напред. Това е разочароващ спорт по принцип. Имам голямо почитание към него, каквото и да се случи“, сподели Кирьос в изявлението на корта след мача. Той доближава за четвърти път до втората седмица на Уимбълдън, а идващият му противник ще бъде Брендън Накашима.

Австралиецът стартира мача по-добре и печелеше подаванията си доста по-лесно в сравнение с Циципас.

Гъркът отрази четири брейкбола, само че съумя да стигне до тайбрек. В него Ник направи двойна неточност и още грешки от форхенд. Циципас на собствен ред реализира превъзходни ретури от бекхенд и по този начин завоюва дългия гейм със 7-2 точки.

Във втория и двамата избавиха по един брейкбол преди Кирьос да нанесе удара си с първия пробив в мача за 6-4.

Веднага по-късно пристигна най-дискусионният миг в дуела. Изнервения Циципас удари топката със мощ в посока на трибуните като тя мина доста покрай няколко фенове. Кирьос изиска диалог със супервайзора, пред който настоя за дисквалифицирането на противника си като даде за образец и случилото се с Новак Джокович на US Open 2020.

В същото време Циципас несъмнено бе раздразнителен и при започване на третия сет, когато удряше топката доста невъздържано по посока на противника и към трибуните.

Кирьос на собствен ред съумя да резервира хладнокръвие, проби за 3-1 и до края нямаше проблеми на сервис.

В четвъртия сет напрежение продължи да бъде високо, а нервите несъмнено влияеха и на двамата. Циципас измъкна откриващия гейм, в който отрази четири брейкбола, след което още два за 4-3.

В идващите минути проблемите бяха за австралиеца. Той отрази четири благоприятни условия за пробив, измежду които и сетбол при 4-5.

Стигна се до нов тайбрек, в който и двамата действаха доста точно, само че в последна сметка смелата игра на Кирьос му донесе триумф при втория мачбол за 9-7.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР