Уикендът в Трета лига не предложи изненади. Лидерите във всяка

...
Уикендът в Трета лига не предложи изненади. Лидерите във всяка
Коментари Харесай

Хебър и Спартак се измъкнаха, Рилецо с трета поредна победа - Часът на Трета лига с гост Петко Петков

Уикендът в Трета лига не предложи изненади. Лидерите във всяка една от четирите групи завоюваха следващи три точки и направиха поредна значима крачка към огромната цел - промоция в професионалния футбол. Хебър (Пазарджик) и Спартак (Плевен) най-близо от всички водачи бяха покрай грешката, само че въпреки всичко, въпреки и мъчно, съумяха да завоюва с минималното 1:0 визитите си надлежно на Чавдар (Етрополе) и Спартак (Плевен).

Един от тимовете, които прави прелестно усещане на Югозапад тази пролет, е Рилски състезател. Тимът от Самоков завоюва последните си три срещи и съумя да се изравни със седмия в класирането - Миньор (Перник). С огромна заслуга за мощните изяви на водения от Петър Аджов състав е завърналият се Петко Петков. Доскорошният нападател на ЦСКА 1948 още веднъж се трансформира в головия водач на Рилецо.

Именно Петков бе следващият посетител в “Часът на Трета лига”. Как се стигна до раздялата му с “червените”? Защо избра да се завърне в Самоков? Как прави оценка представянето си досега и какви са задачите пред Рилецо? Тези и доста други тематики нападателят разяснява в студиото на Sportal TV.
 @@@
ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XXIII кръг

С гол на резервата Кирил Георгиев в 80-ата минута Хебър (Пазарджик) завоюва значими три точки при гостуването си на Чавдар (Етрополе). С тях отборът на Николай Митов събра 59 в актива си и резервира дистанцията от шест пред втория Оборище (Панагюрище). Момчетата на Войн Войнов завоюваха четвърти мач подред, откакто надиграха с 2:0 Германея (Сапарева баня) като хазаин. Силните изяви на Банско, който взе оптимален брой точки в последните си три срещи, му осигуриха място в Топ 3 на групата. Отборът на Пирин (Разлог) пък постави завършек на серията си от четири мача без победа, откакто надигра с 2:0 вкъщи Балкан (Ботевград).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Пирин (Разлог) - Балкан (Ботевград) 2:0
Рилски състезател - Беласица (Петрич) 3:0
Марек (Дупница) - Спортист (Своге) 0:2
Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник) 2:1
Оборище (Панагюрище) - Германея (Сапарева баня) 2:0
Велбъжд (Кюстендил) - Сливнишки воин 1:1
Надежда (Доброславци) - Септември (Симитли) 2:0
Чавдар (Етрополе) - Хебър (Пазарджик) 0:1
Ботев (Ихтиман) - Банско 1:5

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА
 @@@
ЮГОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XXIII кръг

Водачите в Югоизточната Трета лига - Нефтохимик (Бургас) и Созопол, не престават без неточност. Футболистите на Диян Петков победиха с 3:0 като посетител Димитровград, а момчетата на Маргарит Димов не срещнаха проблеми при семейството си на Борислав (Първомай) - 3:1. Трета поредна победа записа Черноморец (Бургас), който се възползва от множеството неточности, които позволиха в последно време Загорец (Нова Загора) и Марица (Пловдив), и към този момент е единствено на 4 точки от Топ 3.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Миньор (Раднево) - Загорец (Нова Загора) 1:0
Марица (Пловдив) - Розова котловина (Казанлък) 0:0
Гигант (Съединение) - Садово 1:0
Димитровград - Нефтохимик (Бургас) 0:3
Карнобат - Левски (Карлово) 0:0
Атлетик (Куклен) - Свиленград 2:1
Сокол (Марково) - Черноморец (Бургас) 1:2
Созопол - Борислав (Първомай) 3:1
Хасково - Асеновец (Асеновград) 4:1

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XX кръг

Кръгът в Северозападната Трета лига не предложи изненади, откакто тимовете в челната четворка - водачът Спартак (Плевен), Янтра (Габрово), Севлиево и Вихър (Славяново), се поздравиха с трите точки. Футболистите на Красимир Бислимов завоюваха с минималното 1:0 гостуването си на Бдин (Видин), който от ден на ден затъва. За един от досегашните водачи в групата това бе седма загуба от началото на сезона. Вторият Янтра пък надигра с 3:1 Партизан (Червен бряг) и продължава да следва плевенчани.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Първа атомна (Козлодуй) - Ком (Берковица) 3:0
Вихър (Славяново) - Янтра (Полски Тръмбеш) 3:0
Бдин (Видин) - Спартак (Плевен) 0:1
Локомотив (Мездра) - Локомотив (Дряново) 1:1
Янтра (Габрово) - Партизан (Червен бряг) 3:1
Академик (Свищов) - Ботев (Луковит) 0:2
Трявна - Павликени 0:2
Левски (Левски) - Севлиево 0:2

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XXIII кръг

Пет от пет в последните пет кръга за Суворово и Спартак (Варна). Водачите в Североизточната Трета лига не престават да бъдат на пет точки отдалеченост един от различен, откакто футболистите на Живко Бояджиев и Мартин Христов разгромиха с 4:0 Калиакра (Каварна), а момчетата на Енгибар Енгибаров надиграха с 4:1 Хитрино. Приятната изненада Тополи пък завоюва дербито на безспорните дебютанти, откакто разгроми с 4:0 като посетител Устрем (Дончево).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Светкавица (Търговище) - Септември (Тервел) 3:0
Спартак (Варна) - Хитрино 4:1
Локомотив (Русе) - Ботев (Нови пазар) 2:0
Волов (Шумен) - Бенковски (Бяла) 1:0
Устрем (Дончево) - Тополи 0:4
Суворово - Калиакра (Каварна) 4:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР