Уеймо на Алфабет инк (Alphabet Inc. Waymo) и Круз на

...
Уеймо на Алфабет инк (Alphabet Inc. Waymo) и Круз на
Коментари Харесай

По улиците на Сан Франциско тръгват роботизирани таксита

" Уеймо " на " Алфабет инк " ( Alphabet Inc. Waymo) и " Круз " на " Дженерал мотърс " (Cruise General Motors) могат да ръководят платени услуги с роботизирани таксита с безпилотни самоуправляващи се коли на територията на Сан Франциско, реши регулаторен орган, съобщи Ройтерс.

Гласуването на Калифорнийската комисия за комунални услуги – 3:1 в поддръжка на това решение - влиза в действие неотложно.

" Круз " и " Уеймо " са правили пробни услуги, лимитирани по време и географски региони.

Компаниите обявиха, че тестването в действителни условия в гъсто обитаем град е от значително значение за рационализиране на технологията.
 
We’ve been waiting for this moment and now we can share it with you: Today, we received our paid driverless permit from the CPUC! In the coming weeks, we’ll begin charging fares for rider-only trips and welcoming new riders into Waymo One in San Francisco.
— Waymo (@Waymo)
Пожарната работа на Сан Франциско, комисията по обмисляне и други институции лобираха пред комисията за закъснение на решението, базирайки се на това, което те споделиха, че са регистрирани многочислени произшествия, свързани с интервенция в работата на пожарните коли, полицията и като цяло погрешно шофиране.

Компаниите , които аплайваха пред комисията за разрешителни за разширение на таксиметровите услуги, обявиха, че техните транспортни средства са по-безопасни от поддаващи се на разпръскване хора водачи и към момента не са предизвикали животозастрашаващи пострадвания или гибел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР