Уест Хам разби с 4:0 като гост Борнемут в пряк

...
Уест Хам разби с 4:0 като гост Борнемут в пряк
Коментари Харесай

Уест Хам разби Борнемут и вече вижда спасението

Уест Хам разруши с 4:0 като посетител Борнемут в директен конфликт сред два от отборите, които са забъркани в битката за оцеляване в Премиър лийг. Футболистите на Дейвид Мойс изиграха един от най-силните си дуели през този сезон в Премиър лийг и надиграха съвсем безапелационно “черешките ”. Лондончани вкараха цели три попадения още през първата част, когато точни бяха Микаел Антонио (5’), Лукас Пакета (12’) и Деклан Райс (43’), а през второто полувреме се разписа и Пабло Форналс (72’).

Футболистите на “чуковете ” излязоха напред в резултата още в петата минута, когато Микаел Антонио бе оставен изцяло непокрит и засече центриране от корнер за 1:0. Нещата продължиха да се развиват чудесно за гостите и те удвоиха преднината си преди да са изтекли 12 минути от срещата, когато центриране отдясно на Владимир Цоуфал прескочи няколко футболисти, само че стигна до притичалия от по-задна позиция Лукас Пакете, а той с глава направи 2:0 пред погледа на Нето.

Борнемут имаше два отлични шанса за попадение посредством Джеферсон Лерма и Доминик Соланке, само че и в двете обстановки Лукаш Фабиански се оправи чудесно и избави и двата изстрела.

Трето попадение пристигна в самия завършек на първата част и още веднъж след осъществяване на корнер, когато още веднъж защитата на отбора не се ориентира вярно и допутна топката да стигне до Деклан Райс, а той несмущаван означи с прекрасен удар за 3:0.

Лондончани стигнаха до четвърто попадение на своята сметка двайсет минути преди края на дуела, когато “черешките ” за следващ път изгубиха топката в средата на терена много обикновено, след което Джаред Боуен напредна отдясно и центрира, а Пабло Форналс с много красиво осъществяване съумя да осъществя.

Почти незабавно след голът пък в другото наказателно поле Доминик Соланке удари греда след изстрел с глава, само че Фабиански още веднъж бе на позиция и можеше да избави, в случай че се постановяваше. Отново някогашният нападател на Ливърпул пропиля нова добра опция петнайсетина минути преди края на срещата. Кийфър Мур също съумя да засече центриране в пеналта, само че топката мина около дясната греда. В добавеното време Максуел Корне обаче вкара ново попадение за Уест Хам, само че то бе анулирано след интервенция на ВАР.

Тази победа даде нова глътка въздух в битката на избавление за Уест Хам, който към този момент се изкачи на 13-ото място в класирането с 34 точки. Борнемут пък е две позиции по-назад с 33 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР