УЕФА ще одобри новия график на Шампионската лига в следващите

...
УЕФА ще одобри новия график на Шампионската лига в следващите
Коментари Харесай

Сериозен проблем за Шампионската лига идва от Испания

УЕФА ще утвърди новия график на Шампионската лига в идващите дни. С изключение на непредвидените събития и с позволение на проблемите породени от пандемията, най-комерсиалният шампионат в Европа ще се завърне през август.

Но в Испания няма да е толкоз елементарно. Причината е, че хората, които пътуват до страната от чужбина, в това число тези от Европейски Съюз или Шенгенското пространство, би трябвало да съблюдават 14-дневна карантина, според заповедта на Министерството на здравеопазването. Това значи, че противниците на испанските тимове ще би трябвало да изискат особено позволение, с цел да пропуснат карантината и да могат да изиграят своите мачове.

Най-вероятно Министерството на здравеопазването на Испания не е взела това поради и е позволено единствено на транспортните служащи, превозвачите и здравни експерти, които не са в контакт със инфектирани, да не бъдат подлагани на карантина. С други думи, футболистите не са освободени от тази наредба.

Въпросът за здравната карантина, който визира противниците на испанските тимове в Шампионската лига и Лига Европа, беше оценен и от президента на федерацията Луис Рубиалес: „ Рано е да се вършат заключения, само че тези въпроси се контролират от държавното управление. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР