"УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни

...
"УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни
Коментари Харесай

Радостин Василев: УЕФА разследва съмнителен мач от България

"УЕФА проверява мач от българската футболна Първа лига поради съществени подозрения, че е организиран "

Това разгласи министърът на младежта и спорта Радостин Василев в „ Защо, господин министър? “ по bTV.

„ От Брюксел ме осведомиха, че се проверява подозрителен мач от средата на месец май. Сигналът е от УЕФА и става въпрос за дуел от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат доста съществени. Считам, че 97 хиляди лв., които БФС одобри за битка с черното тото е показателно, че не желаят да се борят с него и това докара до оранжевата нота за този мач “, разкри министърът на спорта.

"Има редица сигнали за корупционни дейности, които са довели до ощетяване на страната. Най-пресният образец - комплекс “Септември”, който е благосъстоятелност на министерството, само че до момента се стопанисваше от трети лица. Те получаваха наеми. Има противозаконни тенис-кортове, сервизи. Проблемът е, че безстопанствеността на Красен Кралев е довело до висока вреда - стотици хиляди лв..

Нашият въпрос е за какво министерството не е влезнало във притежание на този парцел. Разследване ще има. За мен това е грандиозна неправда по времето на Красен Кралев. Преди 10 дни ние влязохме във притежание за първи път. Прехвърлен е от регионалната администрация, само че е траяла вакханалията. Това не е най-сериозният проблем. 15 млн. лв. липсват от спортните салони. Има социална поръчка, която е анулирана от съда, само че парите ги няма. Има отвод от компаниите да възстановят парите. Няма и един гвоздей забит. Значи приказваме за проведена незаконна група. Знаем кой е провел тази група, само че е оставя органите да го потвърдят. Има избрани зависимости сред тези компании. Плащането се е направило на 31 декември. На идващият ден заплащането е нямало да бъде допустимо ", продължи Василев, представен от

"Десетки хора заслужават да бъдат в пандиза. Това, че съм самоуверен да потегли намерено, това ми носи избрани негативи. Един човек се позна в моите думи - господин Красен Кралев. Това е първият човек, на който би трябвало да бъде пожелан имунитета от основния прокурор. Ако има героизъм самичък да се откаже от него, в този момент е депутат и против него би трябвало да стартират инспекции. Нямам подозрение, като правист по обучение, че те ще стигнат до края. Считам, че мълчанието на прокуратурата, в допълнение девалвира доверието в нея. Ще принудят министър да прави цивилен арести. Приемете, че съм подготвен на всякаква форма, с цел да се въздаде правдивост ", сподели още той.

"Когато една страна действа, без прокуратурата да оказва подпомагане на органите, е доста мъчно. България е първата страна, в която има война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Ние сме за образец по какъв начин не се случват нещата. Като министър не ме заплашват директно, само че ми подмятат през трети лица. При мен това ме окуражи още повече. Винаги става въпрос за финансови ползи. Заплашват ме хора, на които нарушавам ползите. Може би съм бил най-често при министър Рашков и се работи интензивно по редица сигнали. Мисля, че ще има резултат ", добави министърът на спорта.

"Борислав Михайлов е на дъното по репутационната канара в страната. Само в България такива фотоси се подминават с лека ръка. На други места щяха да последват оставки и следствия “, сподели Василев мотив появилите се снимки със считания за необут на черното тото Дан Тан.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР