УЕФА разреши присъствието на публика на стадион Пушкаш Арена в

...
УЕФА разреши присъствието на публика на стадион Пушкаш Арена в
Коментари Харесай

20 000 ще могат да гледат Байерн - Севиля

УЕФА позволи наличието на аудитория на стадион " Пушкаш Арена " в Будапеща за мача сред Байерн Мюнхен и Севиля за Суперкупата на Европа на 24 септември. Всички дуели в евротурнирите след рестарта на сезона това лято се играха при закрити врата поради ограниченията против разпространяването на ковид. След разбор на обстановката сега Изпълкомът на УЕФА реши да отвори 30 % от 67-хилядния потенциал на " Пушкаш Арена " за срещата сред спечелилия в Шампионска лига Байерн и носителя на трофея в Лига Европа Севиля.

От УЕФА прецизираха, че всички останали мачове под егидата на централата, в това число идните срещи в Лигата на нациите и квалификациите в евротурнирите, ще продължат да се играят без аудитория до второ разпореждане.

Двубоят в Будапеща за Суперкупата е тест, който ще покаже дали обстановката с ковид е овладяна и дали ще стартира поетапно допускане на почитатели и за останалите мачове.

Все още не е ясно дали на стадиона в унгарската столица ще бъдат допускани единствено локални ентусиасти, или ще бъде позволен достъп и на пътуващи последователи от други страни.

" Беше значимо да покажем, че футболът може да продължи и в сложни времена, само че без почитатели играта губи от чара си. Надяваме се, че срещата за Суперкупата в Будапеща ще бъде началото на завръщането на ентусиастите по трибуните за европейските мачове ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.
The 2020 UEFA Super Cup will be played in Budapest in front of spectators - up to 30% of the capacity of the stadium.

The decision was approved by the today.

Full announcement:
— UEFA (@UEFA)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР