УЕФА потвърди домакините на следващите две Европейски първенства по футбол.

...
УЕФА потвърди домакините на следващите две Европейски първенства по футбол.
Коментари Харесай

Евро 2028 отива на Острова, а Евро 2032 - в Италия и Турция

УЕФА удостовери домакините на идващите две Европейски шампионати по футбол. Както се очакваше, Евро 2028 отива на Албиона, ще го одобряват Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия. 

Четири години по-късно най-хубавите национални тимове на Стария континент ще спорят по терените на Италия и Турция. Припомняме, че следващата година шампионатът ще е в Германия.

УЕФА бе улеснена през предходната седмица, когато Турция разгласи, че се отдръпва от конкуренцията за 2028 година, с цел да се концентрира за четири лета по-късно.

Така за след по-малко от 5 година остана само поръчката от Англия и Ирландия. А Италия и южните ни съседи се съгласиха да не си съперничат, а да провеждат Евро 2032 дружно.
Евро 2028
Планира се да премине на шест стадиона в Англия: " Уембли " и " Тотнъм Стейдиъм " в Лондон, " Етихад " в Манчестър, " Сейнт Джемсис Парк " в Нюкасъл, " Евертън " в Ливърпул, " Вила Парк " в Бирмингам.

Както и в Белфаст (Северна Ирландия), Дъблин (Република Ирландия), Глазгоу (Шотландия) и Кардиф (Уелс).

Петте федерации дадоха обещание " буйно лято през 2028 ", както и че ще пуснат в продажба към 3 милиона билета или повече от тези на всяко други предходно европейско състезание, като междинният потенциал на стадионите е 58 000 места. 

УЕФА разгласи, че няма по какъв начин и петте домакина да се класират автоматизирано, по този начин занапред ще вземе решение по проблема.
Евро 2032
В сметките са към 20 стадиона, като ще бъдет определени 10 - по пет за всяка страна. Италия ще е хазаин на трето Европейско след 1968 и 1980 година, а съгласно някои и четвърто, в случай че броим мачовете на ст. " Олимпико " в Рим на Евро 2020, което се организира в няколко страни от Стария свят.

За Турция това е първо домакинство на огромно състезание във футбола за мъже. Последният край на Шампионската лига се игра на ст. " Ататюрк " в Истанбул. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР