УЕФА откри наказателна процедура по член 55 от Дисциплинарния правилник

...
УЕФА откри наказателна процедура по член 55 от Дисциплинарния правилник
Коментари Харесай

УЕФА отправи 8 обвинения към Ница и 3 към Кьолн за инцидентите в мача от Лигата на конференциите

УЕФА откри наказателна процедура по член 55 от Дисциплинарния устав против тимовете на Ница и Кьолн за случаите в мача на двата тима на 8 септември в Лигата на конференциите.

Осем съответни обвинявания са ориентирани против Ница като хазаин на мача. Французите са упрекнати за мятане на предмети, запалване на факли, държанието на почитателите, които включва и идентифицирането на виновните лица за случаите. Има обвинявания и за отговорността за хората, които са се занимавали със сигурността, както и вероятни пропуски при разпознаването на отговорните лица и ограничението на придвижването на хората по трибуните. Към това се прибавят и проблемите при входовете и изходите на стадиона. Френският клуб рискува доста тежко наказване, което може да послужи за наставление на последващи сходни съществени произшествия на стадионите за мачове от евротурнирите.

Германският Кьолн получи 3 обвинявания от европейската футболна централа - за мятане на предмети, за запалване на факли и за присъединяване на последователите му в багра по трибуните на стадиона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР