Уебинар Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч – теория

...
Уебинар Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч – теория
Коментари Харесай

Уебинар помага на преподавателите да надскочат ролята на обучители

Уебинар „ Учителят като водач, ментор, наставник и коуч – доктрина и процедура ” се организира по плана „ Учители водачи – трендове за смяна “. Обучението се прави по програма  “Еразъм+ ”. В рамките на плана е оповестен справочник, който следва да се популяризира, основани са и стандарти за обучители водачи.
В уебинара е бил подложен акцент върху това по кое време, в какъв миг от работата на преподавателите те могат да употребяват техники от менторството и коучинга и да излязат от рамките и ролята на елементарния обучител , изясни в предаването „ Преди всички “ Павлина Чочова, старши преподавател по музика в 107 ОУ „ Хан Крум “ в София и координатор за България на плана.  

Според нея тематиката за прочувствената просветеност и подготвеност на учителите, наранена в уебинара, е изключително потребна за работа в електронна среда. 

Ние сме в онлайн среда, само че отношението, работата ни към децата продължава да бъде същата, въпреки и през монитора на нашите устройства “, уточни Чочова.

Относно отдалеченото образование преподавателят по музика означи още:

„ Има нещо позитивно, което се случи – доста от родителите влязоха безусловно от хола си в нашите класни стаи и видяха може би децата си по друг метод, видяха учителите по друг метод. “
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР